Akacijeva nemška palačinka

“Dutch baby pancake” ali kot je tole prevedeno v slovenščino, nemška(?) palačinka, se od tradicionalne palačinke razlikuje v marsičem, je hitreje pripravljena ter spečena v pečici. Več kot popoln zajtrk ob vikendih, ko se je potrebno razvajati.

Nisem pripravila klasične nemške palačinke, ampak sem jo nadgradila in masi primešala cvetove akacije,  katere marsikdo niti ne pozna, mi na Štajerskem jo uporabljamo odkar pomnim.

Sestavine:

  • 3 jajca sobne temperature
  • 125 ml mleka
  • 100 g moke
  • ščepec soli
  • žlica sladkorja
  • pest akacijevih cvetov brez pecljev
  • 25 g masla

 

Pečico segrejemo na 230 stopinj celzija. V litoželezno ponev ali ponev primerno za peko v pečici dodamo maslo ter jo postavimo v segreto pečico, da se maslo stopi.

Jajca razžvrkljamo. Dodamo mleko, moko, ščepec soli ter sladkor. Dobro je potrebno zmešati, saj mora biti masa gladka brez grudic. Na koncu v maso vmešamo akacijeve cvetove brez stebel.

Ko je maslo stopljeno v ponev pazljivo vlijemo maso ter pečemo dobrih 25 minut.

Nemško palačinko sem pekla prvič in prvih deset minut me je skrbelo, da se ne bo napihnila. Po dobrih desetih minutah se je začela dogajati čarovnija in vse skrbi so bile odveč. Iskreno nisem mogla nehati buljiti v pečico, saj je bil izdelek prečudovit.

Po tem, ko je bila palačinka pečena naju je čakal še en izziv, in sicer narediti fotografije, vse se je moralo dogajati precej hitro, saj palačinka hitro uplahne. Rok je vse skupaj super splaniral in fotografije so odlično izpadle.

Nemška palačinka se praviloma pokapa z limono in posuje s sladkorjem v prahu. Glede na preprosto pripravo in super okus, ni izgovorov da je ne naredite. Za lasten twist pa lahko skombinirate z vsemi možnimi dodatki pa naj bodo to jagode, maline, čokolada. Saj vemo, da k palačinkam paše vse. 🙂

Fotografije vas bodo definitivno prepričale v pripravo. 🙂

Dutch_baby_pancakes-3

Dutch_baby_pancakes-4

Dutch_baby_pancakes-5

Dutch_baby_pancakes-6

Dutch_baby_pancakes-7

Dutch_baby_pancakes-11

Dutch_baby_pancakes-19

Dutch_baby_pancakes-15

Dutch_baby_pancakes-19

sladke-petke.si