Ameriški čokoladni krofi

Nedavno nazaj sem si naročila pekač za krofe. Ob naročilu odločena (to sem za vsak kupljen pekač, pa se jih veliko še vedno valja po omarah😊), da jih bom pripravila. Ker je pust pred vrati in vsi ne boste pripravljali ocvrtih in mastnih krofov, je tukaj lahkotnejša in enostavnejša različica. Krofi s čokolado iz pečice.

Sestavine:

  • 150g moke
  • 30g kakava
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 30g masla
  • 1 jajce
  • 80g sladkorja
  • 80ml mleka
  • 60ml sladke smetane
  • za preliv: 100g čokolade, 30g masla in 3 žlice sladke smetane
  • za okrasitev: kokos, mandlji, prašek malin

 

Pečico segrejemo 180°C, pekač za krofe premažemo z maslom ali oljem.

V posodi zmešamo suhe sestavine (moko, kakav, pecilni prašek in sol). Jajce in sladkor z električnim mešalnikom stepamo pet minut, da dobimo kremasto teksturo. V kremo vlijemo stopljeno maslo, mleko in smetano. Premešamo in v posodo dodamo še suhe sestavine. Ko se sestavine povežejo, maso s pomočjo brizgalne vrečke nabrizgamo v pekač za krofe. Načeloma lahko to naredimo z žlico, ampak bo težje, saj krema ni povsem tekoča.

Pečemo v segreti pečici deset minut. Po petih minutah odkar smo jih vzeli iz pečice, krofe odstranimo iz pekača in počakamo, da se popolnoma ohladijo na rešetki.

Čokolado, maslo in smetano stopimo v mikrovalni pečici ali nad vodno kopeljo. Zgornji del krofa pomočimo v čokolado in ga položimo na rešetko. Počakamo par minut, da se čokolada začne sušiti, šele nato posujemo s praški, kokosom ali oreščki.

sladke-petke.si