Baileys čokoladni biskvit

Nedolgo nazaj sem kupila Baileys za najin domači bar (beri:Rokijev bar viskijev). Odkar ga imam se mi zdi, da bi ga lahko dodala v vsako sladico. Mogoče se z njim rešim obsesije, ki se ji reče Rum, katerega bi prav tako dodala v vsako sladico, ki jo pripravljam. Očitno si ne predstavljam več sladic brez dodatka z okusom alkohola. Posledica veselega decembra ali moje štajerske krvi. 🙂

Čokoladni biskvit, ki je vsestranski, lahko bi ga uporabili v torti, kakšni sladici v kozarčku, mini torticah. Moji zvesti pokuševalci so bili mnenja, da je odličen brez dodatne krame. 🙂

SESTAVINE

335g masla

260g sladkorja

žlička vanilijeve esence

6 žlic Baileys-a

4 jajca

200g moke

85g kakava

polovica čajne žličke pecilnega praška

ščepec soli

 

PRIPRAVA

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Pekač dimenzij 35x27cm namastimo z maslom ter ga obdamo s peki papirjem. Če imate manjši pekač bo biskvit višji.

Z električnim mešalnikom sladkor, maslo, Baileys in vanilijevo esenco zmešamo v enotno zmes.

Dodamo jajca ter mešamo dokler se sestavine ne povežejo.

V skledi zmešamo suhe sestavine – moko, pecilni prašek, kakav in sol.

Suhe sestavine nato počasi dodajamo k mokrim.

Maso vlijemo v pekač ter pečemo 30 minut.

Čokoladni biskvit lahko jeste brez dodatkov. Jaz sem svojega obogatila z dvema plastema. Najprej sem namazala na biskvit ribezovo marmelado ter nanjo polila kremo iz čokoladnega moussa. Kako jo pripravite najdete tukaj.

Odlična sladica, ko se želite razvajati z okusom čokolade. 🙂

Še malo pa bo novo leto, lep pozdrav KK

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja