Bananin kolač z arašidovim maslom

Recept za kolač pripravljen iz banan, arašidovega masla in čokoladnih kapljic. Pri pripravi kolača uporabimo zrele banane, ki jih navadno nihče noče pojesti. Kolač je izredno sočen in najboljši zraven jutranje kave ali za posladek po kosilu.

Pri pripravi bananinega kolača sem uporabila čokoladne kapljice Baking Chips znamke Leone. Pomembna lastnost kapljic je, da tudi pri visokih temperaturah obdržijo obliko, med peko se ne stopijo in ne izgubijo oblike. Komaj čakam, da jih uporabim v čokoladnih piškotih.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 125g masla
  • 150g sladkorja
  • 2 jajci sobne temperature
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • 4 srednje banane
  • sok polovice limone
  • 120g arašidovega masla
  • 250g moke
  • 1 paket pecilnega praška
  • 80g čokoladnih kapljic
  • pest kokosovih kosmičev

Priprava kolača:

Pečico segrejemo na 180°C, podolgovati pekač za šarkelj namastimo in obložimo s peki papirjem.

Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, dokler ne dobimo rahle in puhaste mase. V masleno maso postopoma dodajamo jajca, eno po eno. Ko so jajca umešana dodamo še predhodno zmečkane banane, ki smo jih pokapljali z limoninim sokom, vanilijevo pasto in arašidovo maslo. Maso dobro premešamo in dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu masi primešamo še čokoladne kapljice.

V namaščen pekač vlijemo testo in posujemo s kokosovimi kosmiči. Kolač pečemo dobro uro. V kolikor vrh kolača dobi pretirano rjavo barvo, ga pokrijemo z mokrim peki papirjem, ki bo preprečil pretirano zapekanje kolača.

Pečen kolač vzamemo iz pečice in pustimo, da se 20 minut hladi v pekaču preden ga položimo na rešetko in ga pustimo, da se popolnoma ohladi.

sladke-petke.si