Bananin kruh

Že od nekdaj obožujem banane in vse kar je narejeno iz njih mi je nadvse okusno. V zadnjem času sem velikokrat zasledila recepte za bananin kruh in se na deževno soboto odločila, da poskusim srečo. Med pripravo nisem naletela na večje preglavice, razen pri mečkanju banan je potrebno biti previden, da ti slučajno ne pobegnejo. 🙂
Za kruh sem uporabila sestavine:
– 120g masla
– 3 zrele banane
– 250g moke
– 170g sladkorja
– 1 čajna žlička pecilnega praška
– polovica čajne žličke cimeta
– 2 jajci
– 120ml mleka
Najprej na štedilniku stopimo maslo in počakamo, da se malce ohladi. Medtem olupimo banane, jih narežemo na kolobarje ter z vilico dobro pretlačimo. Dodamo jim ohlajeno maslo, jajca ter sladkor. Vse sestavine dobro premešamo.
Suhe sestavine v skledi zmešamo ter jih dodamo bananini zmesi ter vse skupaj dobro premešamo.
Za peko sem uporabila kar pekač, ki ga uporabljam za pečenje marmornega kolača. Pekač sem dobro namastila ter ga obložila s peki papirjem. Pripravljeno zmes sem kolikor tolikor enakomerno razporedila po pekaču ter ga potisnila v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Kolač je bil pečen po petdesetih minutah. Preden sem ga vzela iz pečiče sem naredila test z zobotrebcem, da sem bila prepričana, da je pečen.
Priznati moram, da je bil odličen. Pojedla sva ga kar brez vseh namazov, bil bi pa verjetno odličen z arašidovim maslom.
Bananin kruh v pekaču
Bananin kruh - razrezan

sladke-petke.si