Bananini Polnozrnati Mafini

Mafini sem, mafini tja. Nikogar ne poznam, ki se ni lotil priprave le-teh mini kolačkov. Mafine lahko pripravijo tudi tisti, ki se peke ne lotevajo pogosto, saj dobimo v vsaki malce bolje založni trgovini maso, kateri primešamo mokre sestavine in že so mafini pripravljeni. Sama nisem oboževalka teh pripravljenih zadev, saj jih lahko veliko bolje in bolj zdravo pripravimo sami. Za pripravo polnozrnatih mafinov sem se odločila, ker sem imela doma večjo količino banan, katere je bilo potrebno uporabiti.

 

dscf9148

 

Sestavine:

  • 75 g masla
  • 2 banani
  • 180 g navadnega jogurta
  • 2 jajci
  • 250 g polnozrnate moke
  • zavitek pecilnega praška
  • 100 g trsnega sladkorja
  • zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta v prahu
  • ščepec soli
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1 banana za okrasitev (po želji)

 

Maslo raztopite in nekoliko ohladite. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.

Banane olupite in narežite na rezine. Skupaj z jogurtom jih zmeljite v električnem mešalniku. V mešalnik dodajte tekoče maslo in jajci ter še enkrat na kratko zmešajte.

V skledi zmešajte polnozrnato moko, pecilni, sladkor, vanilijev sladkor, sol, cimet in ovsene kosmiče. Počasi prilijte tekočo maso in dobro zmešajte, da se suhe sestavine navlažijo. Testo enakomerno porazdelite po papirnatih modelčkih in ga posujte z malo ovsenimi kosmiči ter na vrh dodajte rezino banane, katero potisnite malce v maso.

Mafine pecite približno 30 minut. Vaš zvesti spremljevalec pri peki zobotrebec, vam bo povedal kdaj so pečeni, če niste prepričani. 🙂

dscf9152

dscf9156

dscf9159

Odlično se priležejo zraven prve jutranje kave, preizkušeno. 🙂

Lep sladek pozdrav

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja