Bezgova panna cotta

Vsaka dva dneva pokličem mamo in jo vprašam ali je bezeg že zacvetel. Po mojem me ima že preko glave s temi klici in vedno istimi vprašanji. 😀 Letos se res veselim sezone bezga, želim skuhati bezgov sok zase in za prijatelje ter iz njega pripraviti noro dobre koktajle, sladice in še kaj. In ko smo že pri sladicah sem iz bezgovega soka pripravila odlično bezgovo panna cotto brez dodanega sladkorja, prelito z jagodnim pirejem. Kljub dežju je v stanovanje vstopilo poletje. 😀

Sestavine za panna cotto:

  • 500ml sladke smetane
  • 4 lističi želatine
  • 6-7 jedilnih žlic bezgovega soka

 

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za dobrih deset minut. Smetano z bezgovim sokom vlijemo v kozico in pristavimo na štedilnik. Kuhamo na zmernem ognju dobrih pet minut. Toliko, da se smetana segreje (ne sme vreti) in sestavini odlično prepojita.

Odstavimo iz štedilnika in vmešamo ožete lističe želatine. Panna cotto prelijemo v kozarčke in shranimo v hladilnik za najmanj štiri ure. Pred postrežko okrasimo z jagodnim pirejem ali svežim sadjem.

 

sladke-petke.si