Bombetke s česnovim maslom

V moji prejšnji objavi najdete recept za RIČET, h kateremu se odlično priležejo bombetke s česnovim maslom. 🙂 Takoj, ko bombetke vzamemo iz pečice, jih premažemo s česnovim maslom, kar jih naredi okusne in mehke še par dni po peki.

Sestavine:

  • 500g moke
  • 8g soli
  • 280g mlačne vode
  • zavitek suhega kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žlice olivnega olja

Za premaz:

  • 50g masla
  • 3-4 stroki česna
  • rožmarinova vejica (po želji)

V posodi zmešamo mlačno vodo, kvas in sladkor. Z električnim mešalnikom na nizki hitrosti zmešamo moko in sol. Postopoma v posodo dodajamo mešanico vode in kvasa. Mešamo na nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo.

Testu dodamo olivno olje in nadaljujemo z mešanjem, dobrih pet minut, da testo dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še malo vode. Testo mora biti mehko in gladko ter malo lepljivo.

Testo prestavimo v skledo, ki smo jo premazali z maslom in pokrijemo s plastično folijo. Pustimo, da vzhaja toliko časa, da se podvoji, približno eno uro. Po vzhajanju testo zvrnemo na pomokano površino in ga razdelimo na približno enake dele (kot vidite na slikah meni ni to popolnoma uspelo, ampak nič zato, saj  nisem pretirana ljubiteljica simetričnosti :)) in iz njih oblikujemo kroglice. Kroglice polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pokrijemo s plastično folijo in ponovno vzhajamo, cca. 30 minut.

Pečico segrejemo na 180°C. Bombetke postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut (odvisno od vaše pečice), dokler ne dobijo zlato rjave barve. Medtem v majhni kozici stopimo maslo, ki mu primešamo nasekljan česen. Ko so bombetke spečene, še vroče premažemo s pomočjo rožmarinove vejice s česnovim maslom.

Pa dober tek. 🙂

sladke-petke.si