Borovničev cheesecake

Zdaj si boste mislili pa ne spet cheesecake. 🙂 A ni v zadnjem času objavila že sto cheesecakov. 🙂 Verjetno imate prav, ampak ko poskusim kaj dobrega si to zaželim pripraviti tudi doma. Podobnega sem jedla v Sobi 1o2 in me je kar navdušil, no ne samo mene. 🙂

Malce sem pobrskala po internetu in najdla na fit kuhinji odličen recept. Edino kar sem spremenila je, da sem sveže borovnice vmešala v skutino kremo. Priprava je preprosta, tudi za nepekarice. 🙂 Na omenjeni internetni strani najdete recepte za zdravo prehrano. Ja tale nam bo po praznikih prišla še kako prav. 🙂

 

14975880_10208815510118592_1318843443_o

 

Sestavine za biskvit:

  • 2 jajci
  • 2 žlici sukrina
  • 50 g stopljenega masla
  • 4 žlice mletih mandljev
  • pol žličke pecilnega praška

Sestavine za skutino kremo:

  • 300 g pasirane skute
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zmehčanega masla
  • 3-4 žlice sukrina
  • sok in lupinica ene limone
  • skodelica borovnic

 

Jajca zmešamo s sukrinom ter dodamo stopljeno maslo. Na koncu testu primešamo zmlete mandlje. Testo damo v tortni model ter pečemo na 175 stopinjah dobrih 12 minut. Uporabila sem manjši tortni model.

Testo odstranimo iz tortnega modela ter damo na podstavek, na katerem bomo servirali torto ter obdamo s tortnim obodom.

Za pripravo kreme enostavno vse sestavine zmešamo, na koncu dodamo skodelico svežih borovnic. Kremo razporedimo po testu ter damo torto v hladilnik za par ur.

 

14970983_10208815510358598_1644365479_o

 

Ko je tortica ohlajena jo enostavno razrežemo in si jo privoščimo. 🙂

 

15008082_10208815510278596_1143269979_o

15007699_10208815510318597_53371940_o

 

Pa dober tek sladkosnedci in sladkosnedinje. 🙂

Vaša Sladka Petka 🙂

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja