
Borovničeva torta
Recept za tole tortico je bil prvotno namenjen drugemu projektu, za katerega mi žal v tem trenutku primanjkuje časa. Čas je tisto, kar me največkrat ustavi pri ustvarjanju. Včasih priznam, da je težko ujeti balans med kariero ter strastjo (beri:bloganjem). Projekt, ki sem ga imela v mislih bo prej ko slej zaživel, saj vem, da se vse zgodi ob svojem času.
Pojdimo k receptu za odlično torto. Krema s svežimi borovnicami in limonin biskvit se drug drugemu izredno priležeta.
Sestavine za torto:
- 125 g mehkega masla
- 2 čajni žlički limonine lupinice
- 250 g sladkorja v prahu
- 3 jajca (sobna temperatura)
- 225 g moke (primešamo eno čajno žličko pecilnega praška)
- 125 ml mleka
- 60 ml limoninega soka
Namastimo in obložimo s peki papirjem manjši (18cm) tortni model.
Maslo ter sladkor penasto umešamo z električnim mešalnikom. Ko je masa penasta dodamo jajca, vsakega posebej. Izklopimo mešalnik ter ročno umešamo presejano moko s precilnim praškom, limonin sok ter mleko. Seveda lahko to naredite tudi z mešalnikom, ampak je dobra priložnost, da malce potrenirate. Poletje prihaja. 🙂
Maso prelijemo v namaščen tortni model ter damo v pečico segreto na 180 stopinj za dobrih 45 minut. Vsekakor priporočam test z zobotrebcem predno vzamete torto iz pečice.
Sestavine za maskarpone kremo:
- 250 ml sladke smetane
- 80 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički limonine lupinice
- 170 g maskarpone sira
- 250g svežih borovnic
Sladko smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepamo ter postopoma dodajamo sladkor v prahu, kateremu smo predhodno primešali limonino lupinico. Na koncu kremi dodamo sveže borovnice.
Lotimo se sestavljanja torte. Biskvit prerežemo vodoravno na tri dele. Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. Biskvit ovijemo v acetatno folijo ter jo obdamo s tortnim obročem.
Na biskvit namažemo mascarpone kremo in gor položimo biskvit. Vajo ponovimo, krema, biskvit in ponovno krema.
Zadnje dejanje je okrasitev torte s svežimi borovnicami.
I Love baking. 🙂 Dober tek, Klavdija