Borovničeva torta

Recept za tole tortico je bil prvotno namenjen drugemu projektu, za katerega mi žal v tem trenutku primanjkuje časa. Čas je tisto, kar me največkrat ustavi pri ustvarjanju. Včasih priznam, da je težko ujeti balans med kariero ter strastjo (beri:bloganjem). Projekt, ki sem ga imela v mislih bo prej ko slej zaživel, saj vem, da se vse zgodi ob svojem času.

Pojdimo k receptu za odlično torto. Krema s svežimi borovnicami in limonin biskvit se drug drugemu izredno priležeta.

Sestavine za torto:

  • 125 g mehkega masla
  • 2 čajni žlički limonine lupinice
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca (sobna temperatura)
  • 225 g moke (primešamo eno čajno žličko pecilnega praška)
  • 125 ml mleka
  • 60 ml limoninega soka

Namastimo in obložimo s peki papirjem manjši (18cm) tortni model.

Maslo ter sladkor penasto umešamo z električnim mešalnikom. Ko je masa penasta dodamo jajca, vsakega posebej. Izklopimo mešalnik ter ročno umešamo presejano moko s precilnim praškom, limonin sok ter mleko. Seveda lahko to naredite tudi z mešalnikom, ampak je dobra priložnost, da malce potrenirate.  Poletje prihaja. 🙂

Maso prelijemo v namaščen tortni model ter damo v pečico segreto na 180 stopinj za dobrih 45 minut. Vsekakor priporočam test z zobotrebcem predno vzamete torto iz pečice.

Sestavine za maskarpone kremo:

  • 250 ml sladke smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički limonine lupinice
  • 170 g maskarpone sira
  • 250g svežih borovnic

Sladko smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepamo.

V drugi posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu in limonino lupinico. Primešamo stepeno sladko smetano in kremi dodamo sveže borovnice.

Lotimo se sestavljanja torte. Biskvit prerežemo vodoravno na tri dele. Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. Biskvit ovijemo v acetatno folijo ter jo obdamo s tortnim obročem.

Na biskvit namažemo mascarpone kremo in gor položimo biskvit. Vajo ponovimo, krema, biskvit in ponovno krema.

Zadnje dejanje je okrasitev torte s svežimi borovnicami.

I Love baking. 🙂 Dober tek, Klavdija

sladke-petke.si