Borovničeve rezine brez peke

Avgustovske objave pričenjam z receptom za jogurtove rezine z borovnicami brez peke. Rezine so sestavljene iz piškotnega dna, kreme iz maskarpone sira in jogurta z okusom vanilije ter preliva iz zamrznjenih borovnic.

Več receptov za sladice najdete TUKAJ!

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za piškotno dno:

  • 250g piškotov
  • 100g masla

Priprava dna:

Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo. Dno pekača premera 24-24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno. Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.

Sestavine za kremo:

  • 3x180g jogurta z okusom vanilije (lahko uporabimo tudi navadni jogurt in dodamo vanilijev ekstrakt)
  • 250g maskarpone sira
  • 200g sladke smetane
  • 6 lističev želatine
  • 80g sladkorja v prahu

Priprava kreme:

Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut. Jogurt, maskarpone in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom. Sladko smetano stepemo do čvrstega.

Želatino ožamemo in jo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. V stopljeno želatino dodamo žlico maskarpone kreme in premešamo. Nato jo vmešamo v preostalo kremo z lopatico ali električnim mešalnikom. Na koncu primešamo še sladko smetano. Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).

Sestavine za nadev:

  • 300g zamrznjenih borovnic
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 3 lističe želatine

Priprava preliva:

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. V kozico stresemo 300g zamrznjenih malin, sladkor in dodamo limonin sok. Pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi kuhamo par minut, da se borovnice razpustijo in sladkor stopi. Spustimo čez cedilo in dodamo ožete lističe želatine. Prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.

Pred serviranjem odstranimo obod pekača in pecivo narežemo na kvadratke. Okrasimo s svežimi borovnicami in svežo meto.

sladke-petke.si