Božič že Trka na Vrata

Sedaj se bo marsikdo zgražal, saj smo šele meseca novembra. Se strinjam, ampak za čaroben božič je potrebno načrtovanje ter veliko predpriprave. 🙂 In če lahko v svetovnih prestolnicah že prižigajo lučke ter v trgovinah na policah že najdemo okraske, zakaj ne bi jaz smela pisati objave vezane na Božič. 🙂

Aktivno sem začela raziskovati po spletu za predlogi kaj bi lahko sama naredila za darilca. Lansko leto mi je uspelo par srečnežev obdarovati z domačimi piškoti. Letos sem zadevo vzela resneje in mislim, da sem si na kos papirja napisala dovolj idej. Če mi uspe le polovico od tega uresničiti, bom ponosna. 🙂

Moj prvi predlog so mafini, in ne kar eni mafini, ampak mafini z okusom nutelle. Tekoča sredica vsakega nutella obsedenca prevzame.

Uporabite čim bolj praznične papuirčke za mafine, da pričarate božično vzdušje.

Za vas sem pripravila par predlogov, kje lahko kupite čudovite papirčke za mafine ali z božičnim motivom ali bolj glamurozne zlate. Ja kdaj bomo pa malce načičkani, če ne za praznike. 🙂

Jaz sem naročila za božične mafine papirčke tukaj, prelepe najdete tudi tukaj.

V kolikor boste kakšen vikend utegnili skočiti do Celovca oziroma Zagreba vsekakor obiščite IKEO, verjemite ne boste razočarani. Odličen družinski izlet ter združitev prijetnega s koristnim. 🙂

Sestavine:

  • 375 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • polovica žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 25 g kakava v prahu
  • 100-150 g čokoladnih kapljic
  • 1 jajce
  • 240 ml mleka
  • 100 ml olja
  • vanilijev ekstrakt
  • nutella

 

Pečico segrejte na 200 stopinj, v pekač za mafine položite papirčke.

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, sodo bikarbono, ščepec soli, kakav v prahu ter čokoladne kapljice. Postavite na stran.

V drugi posodi zmešamo jajce, mleko, olje ter vanilijev ekstrakt.

Mokrim sestavinam primešamo suhe sestavine, z mešanjem ne pretiravamo, toliko, da se sestavine povežejo. Papirčke napolnimo do polovice ter v vsakega dodamo eno ali dve žlički nutelle ter prelijemo s preostankom mase.

Pečemo dobrih 15 do 17 minut. Kot vedno naredimo preizkus z zobotrebcem. Počakamo, da se malce ohladijo ter jih postrežemo oziroma vsakega posebej zavijemo v celofan/darilni papir in že imamo odlična doma pripravljena darilca. V kolikor se vam zdi, da je darilo preskromno kupite zraven še nutello.

Kdo ne bi bil zadovoljen s takšnim darilcem? 🙂

 

15095648_1004750459653421_858292287823488346_n

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja