Breskov kolač

Čajni kolači so TOP. Enostavni za pripravo, zanje potrebujemo le osnovne sestavine (maslo, moko, jajca, sladkor).

Moj kolač sem popestrila s sočnimi breskvami. Njami, gremo pečt. 🙂

Sestavine:

  • 110g masla sobne temperature
  • 100g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 jajci
  • lupinica ene limone
  • vanilijeva esenca
  • 120g moke
  • ščepec pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 breskev
  • pest mandljevih lističev

Pečico segrejemo na 180° Celzija. Namastimo in s peki papirjem obložimo tortni pekač premera 20cm.

Z električnim mešalnikom zmešamo maslo in sladkor. Nato dodamo dve jajci, enega po enega, mešamo, dokler se dobro ne združita. Vmešamo vanilijevo esenco in limonino lupino.

Dodamo moko, pecilni prašek, sol in cimet. Mešamo na nizki hitrosti, dokler ne dobimo gladkega testa. Testo enakomerno nanesemo na pripravljen pekač – precej tanek sloj, vendar se bo med peko zaradi pecilnega praška nekoliko dvignil. Na rezine narezane breskve razporedimo po masi in jih rahlo potisnemo v testo. Potresemo z mandljevimi lističi.

Pečemo 45 minut, preden torto vzamemo iz pečice naredimo preskus z zobotrebcem. Po desetih minutah odstranimo tortni obod in kolač prestavimo na servirni krožnik. Pred postrežbo potresemo s sladkorjem.

sladke-petke.si