Bučna rolada

Sladice iz buč so prepravile moj blog. 🙂 Najprej je nastal BUČNI CHEESECAKE, nato BUČNA PITA in sedaj z vami delim recept za bučno rolado. V biskvitu se skriva bučni pire, navodilo za pripravo najdete TUKAJ. Nadev je pripravljen iz maskarpone sira.

 

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 100g moke
  • 100g sladkorja
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 150g bučnega pireja

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Pravokotni pekač premera 38×25cm (ali katerikoli drug pekač) namastimo in obložimo s peki papirjem. S pomočjo električnega mešalnika stepemo jajca in sladkor. V jajčno zmes primešamo najprej bučni pire in nato presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pekač in jo z lopatico enakomerno razporedimo po pekaču (tukaj priznam, da nisem bila dosledna in je bil biskvit na eni stani debelejši kot na drugi 😂).

Medtem, ko se biskvit peče si na delovni površini razgrnemo čisto kuhinjsko krpo, ki jo potresemo s sladkorjem v prahu. Pekač s pečeno rulado obrnemo na pripravljeno krpo in odstranimo peki papir. Skupaj s krpo zvijemo v rolado.  Pustimo 30 minut, da se ohladi.

Sestavine za nadev:

  • 250g maskarpone sira
  • 150g sladkorja
  • 40g masla
  • žlica ruma (opcijsko)

Priprava: Za pripravo nadeva stepemo maskarpone in maslo do gladkega, nato dodamo rum in sladkor v prahu. Stepamo dokler nadev ne bo gladek.

Odvijemo ohlajeno rolado in po vrhu premažemo nadev. Rolado ponovno zvijemo, nato jo zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro. Pred postrežbo odrežemo robove in rolado narežemo. Po želji serviramo s stepeno sladko smetano.

sladke-petke.si