Cheesecake browniji

Odkar sem v Londonu na Borough marketu jedla najboljši browni do sedaj, sem postala popolnoma obsedena z njimi. Božanski okus esktremno čokoladnega brownija mi ne da miru, zato sem se odločila, da poskušam speči čim več različnih kombinacij in na koncu najti tistega pravega. 🙂

Namenoma nisem želela speči klasičnega brownija z malinami, zato sem naredila cheesecake brownije. Združitev dveh sladic, ki jih vsi obožujemo, browniji in cheesecake. 🙂 TOP 🙂

Sestavine:

  • 85 g masla
  • 120 temne čokolade (lahko uporabite polovico temne ter polovico mlečne)
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 85 g moke
  • polovico žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 225 g kremnega sira
  • 1 rumenjak
  • 50 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • žlička vanilijevega ekstrakta

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo manjši pekač (20 cm) ter ga obložimo s peki papirjem.

Prvi korak je, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado ter maslo.

Ko sta čokolada ter maslo stopljena, ju damo na stran, saj je potrebno počakati, da se masa ohladi.

Ko je ohlajena postopoma primešamo sladkor.

Naslednji korak je, da dodamo jajca, vsakega posebej.

Na koncu dodamo masi vanilijev ekstrakt ter suhe sestavine, katere smo predhodno zmešati, moko, pecilni prašek ter ščepec soli.

Preden vse skupaj zlijemo v pripravljen pekač, je potrebno narediti še cheese kremo.

Za sirno kremo se lotimo najprej kremnega sira, katerega dobro zmešamo, da dobimo kremno ter gladko teksturo. V naslednjem koraku dodamo vanilijev ekstrakt, ščepec soli, rumenjak ter sladkor v prahu.

Mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo.

V namaščen pekač najprej vlijemo čokoladno maso. Sirno kremo dodamo na čokoladno maso z žlico. Potem napoči trenutek, da naredimo marmorni vzorec. Tukaj nam pride prav ali lesena palčka ali konica noža, ki nam pomaga narediti vzorec.

Pečemo dobrih 40 minut na 180 stopinjah. V kolikor niste prepričani, da je cheesecake browni pečen naredite preiskus z zobotrebcem.

Cheesecake browniji so tako omamno dišali, da mi je komaj uspelo počakati, da se ohladijo in sem jih lahko preiskusila. 🙂

Okusni. 🙂

 

marmorirani_browniji-2

marmorirani_browniji-5

marmorirani_browniji-7

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja