Cigare iz camemberta

Ne bi se opisala kot velika ljubiteljica sirov, ampak camembert RES obožujem.

V kolikor ga ne poznate, gre za mehek francoski sir, prekrit s plemenito plesnijo. Po opisu bi rekla, da name ne bo naredil vtisa, plesen ni med mojimi ljubimi jedmi. 🙂

Pečen camembert v pečici, namazan na kruh ter gor brusnična marmelada in kozarec francoskega vina. Popolna zgodba. 🙂

Seveda obstajajo tudi drugi načini priprave camemberta – PRIPOROČAM.

Odličen predlog za večerjo, ko želite z vašim partnerjem oziroma prijateljico malce posedeti in v miru poklepetati.

Sestavine:

paket vlečenega testa

200 g camemberta

100 g zmletih orehov

peteršilj (svež ali posušen)

lupino ene limone

sveža špinača

limona

čilijeva marmelada oz. kakšna druga omaka

 

V multipraktik stresemo camembert, orehe, peteršilj ter lupino limone. Zmešamo, da se vse sestavine dobro povežejo, združijo. Na koncu primešamo žlico do dve olivnega olja.

Na čisto površino damo prvi list vlečenega testa (lahko uporabite namesto enega tudi dva lista vlečenega testa), katerega preložite na polovico. Na spodnji del vlečenega testa položimo malce nadeva, vendar pazite, da nadev ne bo segal do robov. Na vsaki strani pustimo par cm prostora, da nam nadev ne pade ven že med zavijanjem.

Levi ter desni del vlečenega testa obrnemo navznoter ter potem vlečeno testo zvijemo v rolico oz. cigaro.

Postopek izvajate kot bi delali jabolčni zavitek. Popolnoma enako.

Vsako cigaro premažemo z olivnim oljem ter jih zložimo v pekač.

Pečico segrejemo na 200 stopinj ter pečemo dobrih 15 minut oz. tako dolgo, da vlečeno testo postane zlato zapečeno.

Ker camembert spada med močnejše sire je potrebno zraven cigar postreči še omako ter svežo solatko.

Priporočam svežo špinačo, katero pokapljajte z limono, olivnim oljem ter solite in poprajte.

In kaj paše zraven bolj kot moja čilijeva marmelada, ki da še tisti drzen pekoč karakter tej jedi.

LOVE IT. 🙂

 

sladke-petke.si