Čili torta za slavljenca

Moj fant je pred dobrim tednom praznoval rojstni dan in ker je veliki ljubitelj čilija oz. vsega pekočega sem se odločila, da ga presenetim s čilijevo torto. Po pregledu vseh receptov, nasvetov, najboljših kombinacij na kuharskih spletnih straneh sem se odločila za kar precej nenavadno mešanico čilija, tekile, soli in granatnega jabolka. Ja priznam sliši se čudaško, no okus je pisan na kožo mojemu fantu, ki obožuje nenavadne kombinacije hrane, je gurman v pravem pomenu besede.
Sestavine:
– 200 g temne čokolade (85% kakavovih delcov)
– 200 g masla
– 2 žlički čilijevih kosmičev
– 4 jajca
– 150 g trsnega sladkorja
– 3 žlice zmletih mandljev (jaz em uporabila lešnike, ki sem jih imela pri roki)
– 1 žlica moke
– ščepec soli oz. solnega cveta
– 2 žlici tekile
– zrna granatnega jabolka (za serviranje)
Čokolado, maslo in čilijeve kosmiče nad parno kopeljo stopimo. Potrebno je paziti, da se voda ne dotika posode, v kateri topimo sestavine, saj lahko pozvroči, da se maslo ter čokolada ne bosta dobro zmešala. Ko se vse sestavine pomešajo, posodo odstanimo ter počakamo, da se masa ohladi.
V maso vmešamo eno po eno jajce, tukaj je potrebno res močno mešati in ker mi še vedno nihče ni kupil Kitchen Aida je bil moj mešalnik kar fant s svojimi mišicami. 🙂 
Ko se jajca dobro vmešajo dodamo sladkor, mandlje, moko, sol/solni cvet ter tekilo. 
Pripravljeno zmes vlijemo v namaščen tortni model. Pri tej torti sem uporabila kar najmanjši tortni model kar ga imam (20 cm), saj nisem bila prepričana kako bo torta izpadla, ali bo sploh užitna.
Torto pečemo 20-25 minut v predhodno segreti pečici na 180 stopinjah. Kako vemo, da je torta pečena? Seveda kot ponavadi preverimo z zobotrebcem, torta je potrebovala precej časa, da se je na sredini spekla.
Ko je torta pečena jo pustimo, da se v tortnem modelu ohladi. Razrešemo na rezine ter vsako rezino torte poškropimo s tekilo, posipamo s solnim cvetom ter zrni granatnega jabolka. In voila spodaj je naša nenavadna čili tortica.
Za moj okus je bila kar preveč posebnega okusa,. Vsekakor bom naslednjič dodala več čilija ter tekile, dve žlici sta definitivno premalo. 🙂
Sladke Petke

sladke-petke.si