Cimetova kolesca

December mora dišati po cimetu in cimetova kolesca, vam bodo prav ta vonj prinesle v praznično okrašeno stanovanje. Priprava je hitra in enostavna, saj so za pripravo potrebne le štiri sestavine.

Sestavine:

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 40g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • voda

Listnato testo razvijemo in ga premažemo z vodo. Rjavi sladkor in cimet zmešamo ter potresemo po testu. Testo zvijemo iz obeh strani navzgor do polovice.

Pekač obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 190 stopinj. Z nožem razrežemo zvitek na rezine debele približno 0,5cm in jih z odrezano stranjo gor polagamo na pekač.

V kolikor želimo, da so kolesca bolj zapečena jih pečemo 20 minut, v kolikor niste ljubitelj hrustljavih bo 15 minut dovolj.

Pečena vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu.

sladke-petke.si