Čips iz sladkega krompirja

Konec vikenda zaključim rada ali z gledanjem dobrega filma ali z branjem kakšne dobre knjige. Ob gledanju oziroma branju rada zraven kaj grickam. Najlažje je sicer kaj kupiti v trgovini ter potem samo stresti v posodo, ampak sem imela v shrambi že nekaj dni sladek krompir, katerega sem kupila brez, da bi imela idejo kaj bom iz njega naredila. Takoj sem pomislila na zelenjavni čips ter najdla super recept za pripravo le-tega. Simple je ta najboljše. 🙂

Čips

Sestavine za najbolj preprost in zdrav čips:

  • 2 velika sladka krompirja
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 čajni žlički rožmarina
  • 1 čajna žlička solnega cveta

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 190 stopinj. Sladek prompir narežemo na res tanke rezine. Če same ne zmorete naj priskoči na pomoč fant, zaročenc, mož. Meni je vsekakor pomagal, saj verjetno ni želel, da pride do kakšne poškodbe v kuhinji. 🙂 Ko je krompir narezen ga zmešamo s kokosovim oljem, ki mora biti obvezno stopljeno, rožmarinom ter solnim cvetom (lahko seveda uporabite tudi morsko sol).

Ko je sladek krompir dobro prepojen ga položimo, in sicer vsakega posebej na obložen pekač. Po desetih minutah peke ga obrenemo še na drugo stran, da se zapeče. In to je to.. Ko se ohladi je čas za uživanje in prijeten zaključek vikenda, saj nas nekatere čaka pomemben in naporen teden.

Čips in sladkega krompirja

xoxo,

Sladke Petke

sladke-petke.si