Čokoladna rolada z malinami

Sladica, ki navduši in osreči ljubitelje kombinacije čokolade in maline. Čokoladnemu testu svežino in kislost dodata krema iz kisle smetane in sveže maline. Pred leti je bila peka rolade zame nočna mora, vedno me je skrbelo, da se bo med zvijanjem zlomila. No, naučila sem se, da ob upoštevanju nasvetov in malce mirne roke, pri peki uspe tudi rolada.

Pomembno je, da so vse sestavine sobne temperature, da biskvita ne prepečemo in da jo je potrebno takoj po peki zviti. In ne pozabimo, vaja dela mojstra. Tudi moje rolade niso vedno zgledale tako fotogenično. ❤️

Na blogu najdete tudi tudi druge recept za rulade:

RULADA Z LIMONINO MARMELADO

MATCHA RULADA Z MALINAMI

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 100g sladkorja
  • 30g kakava
  • 20g moke
  • 80g temne čokolade
  • 2 žlici mleka
  • za nadev: 250g kisle smetane, 1-2 žlici sladkorja v prahu, cca. 15og malin

Priprava biskvita:

Pečico segrejemo na 180°C. Pravokotni pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.

Temno čokolada stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake in sladkor stepamo dobrih pet minut, da dobimo rumeno kremasto zmes. Primešamo kakav in moko, nato dodamo še čokolado in mleko. Stepene beljake primešamo postopoma. Maso prelijemo v pekač in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo 10-12 minut.

Iz pekača vzamemo rulado, vrh potrosimo s kakavom in čez položimo nov kos peki papirja. Rulado obrnemo in odstranimo peki papir, na katerem smo pekli rulado. Zvijemo in počakamo, da se ohladi.

Ko se rulada ohladi, jo nežno odvijemo. Namažemo s kislo smetano, ki smo ji predhodno primešali sladkor v prahu. Ob rob eno ob drugo polagamo maline. Zvijemo čim bolj tesno in jo na desertni krožnik položimo tako, da bo konec spodaj. Shranimo v hladilnik za najmanj eno uro. Pred serviranjem potrosimo s kakavom.

sladke-petke.si