Čokoladno malinine rezine

Poletje ni ravno pravi čas za čokoladne sladice, ampak ker so dodane kiselkaste maline, rezine niso niti malo težke in jih lahko pripravimo tudi v teh vročih dnevih.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 150g sladkorja
  • 1x vanilijev sladkor
  • 1x lonček navadnega jogurta
  • 1x jogurtov lonček olja
  • 300g moke
  • 1x pecilni prašek
  • 3 žlice kakava
  • 250g malin

 

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač premera 24x35cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

Z električnim mešalnikom zmešamo jajca, sladkor, jogurt, olje in dobrih 100g malin. Ko se sestavine lepo spojijo, počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu nežno z lopatico primešamo preostanek malin. Uporabimo lahko ali zamrznjene ali sveže maline.

Maso prelijemo v pekač in si s pomočjo žlice ali lopatice pomagamo, da poravnamo vrh in razporedimo maso po celotnem pekaču. Pečemo 35 minut.

Počakamo, da se pecivo ohladi, šele nato se lotimo priprave čokoladnega ganacha, s katerim bomo prelili rezine.

Za ganache potrebujemo 25oml sladke smetane, 200g temne čokolade in košček masla (cca.10g).

Sladko smetano vlijemo v kozico in jo pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi smetano segrejemo. Pozor: smetana ne sme biti pretirano vroča, in nikakor ne sme zavreti.

Ko bo dovolj topla jo odstavimo iz štedilnika in vanjo dodamo na koščke narezano čokolado in maslo. Navado imam, da vse skupaj pustim kakšnih par minut, šele nato začnem z mešanjem. Mešamo tako dolgo, da dobimo svetlečo kremo, maslo in čokolada se morata popolnoma stopiti.

Preden ganache prelijemo preko rezin, jih lahko namočimo s toplim mlekom. Rezine shranimo v hladilnik za par ur, še bolje čez noč. Ko se ganache strdi pecivo narežemo na kocke. Okrasimo s smetano in svežimi malinami.

sladke-petke.si