Ekstra čokoladni browniji

Ko bom odprla kavarno, bom definitivno stregla te čokoladne brownije. S skoraj tekočo sredico, so daleč najboljša čokoladna sladica. Za ta prave čokoholike.

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 250g masla
  • 250g sladkorja (polovico rjavega in polovico navadnega)
  • 100g temne čokolade
  • 50g kakava
  • 125g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100g nasekljanih lešnikov

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premera 24x24cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Nad vodno kopeljo stopimo maslo, mešanico sladkorja, čokolado in kakav.  Ko se sestavine stopijo in združijo, jih odstavimo za dobrih deset minut.

Po poteku desetih minut v čokoladno mešanico vmešamo jajca, vsako posebej. Suhe sestavine zmešamo in jih dodamo v mešanico. Na koncu primešamo le še nasekljane lešnike.

Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo 30 minut. Pečene brownije ohladimo 15 minut nato jih potresemo s kakavom v prahu ali okrasimo s stopljeno čokolado. Po želji postrežemo z vanilijevim sladoledom.

 

sladke-petke.si