Ekstra čokoladni rjavčki

Čokolada, čokolada, čokolada. Beseda, ki jo naravnost obožujem skoraj tako kot čevlje. 🙂 Brez čokolade mi živeti ni. Ne vem, če sploh poznam koga, ki ne mara čokolade. A obstajajo takšni ljudje. 🙂

Brownije ali kot jih imenujem rjavčke lahko pripravimo z vsem, ne vem, če obstaja sestavina, ki ne bi pasala v rjavčke. Čokolada prevzame v vsakem primeru ne glede na to kaj dodamo vodilno vlogo, kar pomeni, da z nobeno izbiro ne moremo zgrešiti. 

Klavdija_lepa-1

Ekstra čokoladni rjavčki

Sestavine:

  • 225 g temne čokolade
  • 225 g masla
  • 2 čajni žlički vanilijeve arome
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 150 g mletih madljev
  • 100 g narezanih indijskih oreščkov
  • čokoladne praline

 

Pečico segrejemo na 170 stopinj.

Čokolado in maslo stopimo na vodni kopeli. No tukaj ni šlo brez zapletov, saj sem stopila samo čokolado brez masla. 🙂 To se zgodi, ko se afnam in delam tisoč in eno stvar hkrati. Ni pa tole naravna katastrofa, saj sem potem stopljeni čokoladi dodala na koščke narezano maslo in vse skupaj stopila v mikrovalovni, da sem pridobila izgubljeni čas in rjavčki so bili enako dobri, kot če do napake ne bi prišlo. 🙂 Ko sta maslo ter čokolada stopljena dodamo sladkor in vanilijevo aromo. Ko je umešamo počakamo, da se zmes ohladi.

Zmesi dodamo stepena jajca, zmlete mandlje in narezane indijske oreščke. V kolikor niste ljubitelji indijskih oreščkov lahko dodate tudi lešnike, mandlje. Karkoli kar vaša shramba pripomore. Zmes vlijemo v pekač (24 cm) ter po vrhu dodamo par olupljenih pralin. Pečemo 25 do 30 minut.

Ohladimo in narežemo na poljubne rezine. Glede oblik se lahko poigrate s piškotnimi modelčki, srčki, krogci. Naj vas domišljija vodi.

 

Čokoladen pozdrav, Sladke Petke

sladke-petke.si