Enčilade s fižolom, brokolijem in papriko

Objave nadaljujemo z brezmesnimi recepti. Tokrat z receptom za enčilade polnjene z brokolijem, rdečo papriko, špinačo in rdečim fižolom. Prvotno sem imela idejo, da bom v enčilade dala črni fižol, ampak mi ga ni uspelo najti. Nič ne skrbite, tudi z rdečim so enčilade njami. 🙂

V objavi najdete prav tako recept za pripravo najhitrejše salse iz pelatov in nekaj začimb. Priprava je hitro in enostavna, okus stokrat boljši od kupljene. V kolikor salse ne porabimo v celoti, jo za par dni shranimo v hladilnik ali zamrznemo do treh mesecev. Ni pa salsa uporabna le za pripravo enčilad, ampak je tudi odlična kot pomaka zraven tortilja čipsa, za preliv testenin ali omaka k piščančjemu mesu.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za paradižnikovo salso:

  • 1 rdeča čebula
  • polovica žličke čilijevih kosmičev ali 1 svež rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • konzerva pelatov
  • sol, poper
  • šopek peteršilja

Priprava salse:

Čebulo nasekljamo, v ponev vlijemo olivno olje in na njem popražimo čebulo. Dodamo zdrobljen česen in polovico žličke čilijevih kosmičev. Količino čilijevih kosmičev prilagodite vaši željo, jaz sem želela, da ima salsa karakter. 🙂 Uporabimo lahko tudi svež rdeč čili.

Po minuti praženja v ponev vlijemo pelate ter začinimo s soljo in poprom. Kuhamo par minut. Pred koncem v salso primešamo še nasekljano pest svežega peteršilja.

Sestavine za enčilade:

  • 8 tortilj
  • 1 rdeča ali rjava čebula
  • cvetovi manjšega brokolija
  • 2 rdeči koničasti papriki
  • 100g sveže špinače
  • začimbe: sol, poper, kumina, koriander, sladka paprika, dimljena paprika
  • konzerva rdečega fižola
  • nariban sir

Priprava:

Zelenjavo narežemo na poljubne kose. V ponev vlijemo olivno olje in popražimo zelenjavo, na koncu primešamo še svežo špinačo, da ovene. Rdeči fižol odcedimo in speremo pod vodo. Stresemo ga v posodo in dodamo praženo zelenjavo. Začinimo s soljo, poprom, mleto kumino in koriandrom, sladko in dimljeno papriko. Po želji uporabimo kombinacijo katerihkoli drugih začimb. K masi prav tako primešamo žlico salse.

Dno pekača premažemo z eno žlico salse. Na posamezno tortiljo razdelimo nadev in jo tesno zvijemo. Polagamo jih v pekač, eno ob drugo. Po vrhu tortilj razporedimo salso in jih potresemo z naribanim sirom/parmezanom. Za popolno vegansko jed, sir nadomestimo z nadomestkom.

Pečico segrejemo na 200°C in enčilade pečemo dvajset minut. Moj predlog je, da zraven postrežemo skledo zelene solate in to je vse kar potrebujete za popolno kosilo ali večerjo. Ostanke enčilad shranimo v hladilnik in drug dan vzamemo v službo za kosilo.

sladke-petke.si