Gospa palačinka

S to objavo priznam, da malce zamujam, ampak žal so me vse obveznosti, ki so se mi nabrale čez teden preprečile, da bi napisala ter objavila pravi čas. Se bom popravila v prihodnosti. 🙂

Hkrati se moram pohvaliti (čeprav nima nobene zveze z objavo), da sem končno začela ponovno teči. Zdaj si brez slabe vesti lahko privoščim kakšno sladico več, saj vse kalorije pridno porabim. 🙂

Tokrat z vami delim recept za gospo palačinko. Zakaj gospa palačinka mislim, da ni potrebno posebej napisati, saj že naslov pove vse. 🙂

Torta je bila skupni projekt, torej sva za pripravo skrbela oba, Rok je spekel palačinke, jaz sem naredila vse ostalo. Všeč mi je kadar se lotiva peke skupaj in si delo razdeliva.  Upam, da si bova kdaj razdelila še pospravljanje kuhinje po peki. 🙂

Za torto potrebujete 30 palačink. Pri peki palačink bodite predvsem pozorni na to, da bodo palačinke tanke ter iste velikosti. Zaradi omenjenega sem peko palačink zaupala Roku, kateri je res specialist za pripravo tankih, ampak res tankih palačink.

Potrebno je, da se palačinke ohladijo preden jih namažemo s kremo.

Tokrat sem največ časa porabila, da sem najdla idealno kremo za torto, saj sem želela, da je krema lahkotna ter da torti potrebno svežino. Nikakor ne smemo pozabiti, da torta vsebuje 30 palačink, katere so precej nasitne. Po predlogu s strani prijateljice (hvala Marinka) sem se odločila za skutino kremo. Top izbira vsekakor. 🙂

Potrebujemo:

  • 750 g skute
  • 250 g sladke smetane
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu
  • sok in lupinica ene limone
  • po okusu dodamo še rum.

 

Sladko smetano stepemo. Skuto, sladkor v prahu, sok limone in limonino lupinico ter rum dobro premešamo. Na koncu dodamo še stepeno sladko smetano, ki kremi doda rahlost ter kremast okus.

In čas je, da se lotimo postavljanja stolpa iz palačink. Na podstavek položimo prvo palačinko, katero namažemo s kremo. Kremo nanašajte v tankih slojih. Na kremo položimo naslednjo palačinko in sloj kreme, vse dokler nam ne zmanjka palačink.

Vaše roke upam, da bodo mirne kot so bile moje pri sestavljanju. Da stolp ne bo podoben Pisi. 🙂

Robove zadnje palačinke malce zavihajte navzgor, da nastane krona.

Torte nisem okrasila, saj je bila naravnost prelepa in je že na prvi pogled pokazala kakšen okus ponuja.

Lep sladek pozdrav

Klavdija

palačinke_cake-1

palačinke_cake-2

palačinke_cake-4

palačinke_cake-5

palačinke_cake-7

palačinke_cake-8

palačinke_cake-13

palačinke_cake-15

palačinke_cake-17

palačinke_cake-26

palačinke_cake-27

sladke-petke.si