Gospa praznična

Navdih za to torto sem dobila, ker bi rada približala peko tort tudi tistim, ki se tega še niso lotili.

Predstavljam Torto za začetnike – preprosta za narediti, ni potrebno nobenih posebnih sestavin ter najboljše, da ni potrebno obvladati prav nobenih tehnik. Najpomembnejše, da ni potrebna želatina, katere se večina boji.

Okus odličen in torta je noro sočna. Kdo je ne bi? 🙂

Sestavine za torto:

125g mehkega masla

275g sladkorja v prahu

3 jajca

225g moke (primešamo eno čajno žličko pecilnega praška)

125ml mleka

šilce ruma

Namastimo in s peki papirjem obložimo manjši (18cm) tortni model.

Maslo ter sladkor penasto umešamo z električnim mešalnikom. Ko je masa penasta dodamo jajca, vsako posebej. Izklopimo mešalnik ter ročno umešamo presejano moko s precilnim praškom, rum ter mleko.

Maso prelijemo v namaščen tortni model ter damo v pečico segreto na 180 stopinj za dobrih 40-45 minut. Vsekakor priporočam preden vzamete torto iz pečice, da naredite test z zobotrebcem.

Ko bo torta ohlajena jo prerežemo na dva dela. Tukaj meni vedno priskoči na pomoč moj mož.

Sestavine za nadev:

300g zamrznjenih gozdnih sadežov

3-4 žlice sladkorja

V ponev damo zamrznjene gozdne sadeže (uporabite lahko tudi katero drugo sadje od malin, jagod) ter sladkor. Na zmerni temperaturi kuhamo dobrih 15 minut, da se sadeži ter sladkor popolnoma povežejo ter nastane marmeladi podobna zmes.

V kolikor ste nekoliko bolj zaposleni lahko uporabite namesto zgoraj pripravljene “marmelade” tudi kupljeno. S tem nasvetom vam še nekoliko olajšam pripravo torte.

Sadeže do uporabe shranimo v hladilnik.

Sestavine za kremo

200 ml sladke smetane

80 g sladkorja v prahu

250g maskarpone sira

Sladko smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo.

Maskarpone ter sladkor v prahu zmešamo skupaj.

Na koncu primešamo stepeno smetano.

Zgornji del torte, na katerem se navadno naredi manjši klobuček odrežemo.

Spodnji del torte položimo na tortni podstavek ter obdamo z tortnim obročem, katerega smo obdali z acetatno folijo.

Na torto namažemo najprej plast gozdnih sadežev ter potem maskarpone kremo.

Na kremo položimo drug del torte ter ponovimo vajo, gozdnji sadeži in potem krema.

Torto shranimo za par ur ali še bolje čez noč v hladilnik.

Pred serviranjem najprej odstranimo tortni obroč ter nato acetatno folijo.

Da ustvarimo zimski videz po vrhu torte potrosimo kokos.

To je vse, gostje bodo nadvse zadovoljni. 🙂

Lep sladek in praznični pozdrav, KK

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja