Gurmansko razvajanje

Vsako leto človek ne praznuje okroglega jubileja, in ko ga, si je potrebno privoščiti. Ob praznovanju okrogle obletnice svojega rojstva sem sebe ter dragega nagradila z gurmanskim razvajanjem v restavraciji Rožmarin v Mariboru. Naj omenim, da je bil že sam sprejem v restavracijo poseben, saj te na vhodu pozdravi prijazna, urejena gospodična, ki te pospremi do mize ter ti spravi plašč v garderobo. Tako, da se izogneš tlačenju svojega plašča na stol ter neudobnemu sedenju. 
Po hitrem pregledu jedilnika sem vedela, da se bo težko odločiti in da bo najtežje izbrati sladico, saj bi želela poskusiti popolnoma vse iz menija.

Po več minutnem pregledovanju jedilnika ter tuhtanju sem se naposled odločila za: 
– Predjed: Goveji karpačo z zelišči, solatni šopek, češnjevi paradižniki  
– Glavna jed: Polnjena piščančja prsa s sušenimi paradižniki in parmezanom,
  korenčkov pire z ingverjem

– Sladica: Mousse dvojne čokolade s pasijonko


Za sladico na najdem primernih besed, ki bi lahko opisale ta božanski okus. Pri glavni jedi nisem tvegala, ampak sem izbrala kar varen piščančji file. Vsekakor me je presenetil zanimiv in nov okus korenčkovega pireja z ingverjem, ki ga bom vsekakor poskusila narediti tudi doma. Naslednjič (vrnem se vsekakor) bom pri glavni jedi malce stopila iz svojih varnih okvirjev. 

Poskusila sem tudi predjed, ki si jo je naročil moj spremljevalec, in sicer rezine hobotnice, solatni šopek, istrsko olivno olje in granatno jabolkoki, ki je bila tako zelo okusna in elegantno servirana. 


Spodaj najdete povezavo na njihovo internetno stran, v kolikor se znajdete v prečudovitem mestecu ob Dravi in si zaželite odlične hrane ter prijazne postrežbe.

Brez slikic ne gre :).

Mousse dvojne čokolade s pasijonko
Meni Rožmarin

sladke-petke.si