Hitre jabolčne pitice

Pride dan, ko že cel dan v službi razmišljam kaj bi lahko popoldan spekla. Sedaj po selitvi se še posebno veliko časa zadržujem v svoji novi kuhinji, saj je v njej enkrat več prostora. 

Vedela sem, da si želim nekaj iz jabolk in nekaj kar lahko pripravim v najkrajšem možnem času.  Namesto pravega testa za pito sem uporabila pripravljeno listnato testo, katero najraje kupim v Lidlu ali Hoferju, saj je že priročno razvaljano. Včasih si je treba malce pomagati. 🙂 Mislim, da je spodnji recept za najhitrejše jabolčne pite kar jih je. Tako, da vam izgovor, da nimate časa tokrat ne bo koristil.

image1-4

Sestavine:

  • zavitek listnatega testa
  • jabolka
  • cimet
  • sladkor
  • jajca

 

Modelčke, ki sem jih uporabila za ljubke pitice sem pred časom kupila v Muellerju in jih do današnjega dneva še nisem uporabila. Kot sem povedala v prejšnjem postu sem ob selitvi ponovno najdla precej stvari, za katere sploh nisem vedela, da jih imam in tile modelčki so eni izmed njih.

Jabolka olupimo ter naribamo. Jaz jih skoraj vedno oulipm, saj lupin ne maram preveč, če sem iskrena. Dodamo jim sladkor ter cimet na podlagi svojega okusa, jaz dodam precej sladkorja, saj sem zelooo sladkosneda in če lahko pretiravam potem izkoristim. 🙂

Listnato testo razrežemo na šest kvadratov ter vsakega posebej pazljivo položimo v namaščene modelčke. Tukaj moramo paziti, da testa ne poškodujemo. Odvečno testo damo na stran, saj ga bomo porabili, da z njim prekrijemo pite.

Pitice napolnimo z jabolki, pred tem jih dobro ožamemo, saj jabolka spustijo precej vode. Testo, katero nam je ostalo na tanko razvaljamo ter iz njega izrežemo trakove, s katerimi prekrijemo ljubke pitke. Razžvrkljamo jajce ter s čopičem premažemo trakove, tako se bodo lepo rjavo zapekli.

Pečemo na 180 stopinjah dobrih 15 minut, seveda odvisno od pečice.

image2-2

Bon appetite,
Sladke Petke

sladke-petke.si