Hitri orehov šarkelj

Omenjeni šarkelj oziroma ekstremno preprosta orehova potica je za kuharice kakršna sem sama, ta ki še nikoli ni spekla orehove potice. Ja priznam, nikoli še nisem spekla orehove potice. Korak po korak, saj mi še krofov ni uspelo osvojiti. 🙂 Vsekakor verjamem, da mi bo enkrat uspelo speči odlične krofe in tudi potico, tako kot mi bo uspelo osvojiti Triglav, da bom čisto prava Slovenka. 🙂 Sem še rosno mlada in ne rabim že vsega znati pri svojih tridesetih, kako bi bilo potem dolgočasno. 🙂 Ob gledanju kuharskih oddaj sem ugotovila, da obstajajo tudi preprostejši načini, da narediš orehovo potico in še vsi jo obožujejo, tudi tisti ki ne marajo orehov. 

Orehov šarkelj

Orehov šarkelj

Za easy orehovo potico potrebujemo naslednje sestavine:

  • 6 jajc
  • 280 g sladkorja
  • 240 g moke
  • 170 g masla
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlice ruma
  • 3 žlice mleka
  • limonino lupinico ene limone
  • 100-150 g orehov
  • sladkor v prahu

 

Jajca ločimo na rumenjake ter beljake. Rumenjake stepemo s sladkorjem ter maslom sobne temperature, ki ga narežemo na koščke. Ko so rumenjaki, maslo ter sladkor dobro vmešani dodamo moko s pecilnim praškom, rum, mleko ter lupinico ene limone. Na koncu na rahlo vmešamo še beljake ter narezane orehe. Orehov dodam nekje med 100-150 grami, imejte v mislih, da gre tukaj za orehov šarkelj. 🙂

Pekač dobro namastimo ter pečemo dobrih 45 minut na 180 stopinjah.

Vedno naredim test z zobotrebcem, da sem prepričana, da je pečen. Ko se malce ohladi ga previdno odstranimo iz pekača ter posujemo s sladkorjem v prahu.

Orehov šarkelj

Orehov šarkelj

Orehov šarkelj

Orehov šarkelj

Sladke Petke, Klavdija

sladke-petke.si