Hitro pripravljene paprike

Večkrat v zadnjem času poskušam pripraviti kaj zdravega, ne bom rekla, da sem neka odlična kuharica zdrave prehrane, se pa vsekakor trudim. Zakaj? Predvsem, da zvečer zaužijem kaj zdravega, z manj hidrati in ker sem se piščančjih filejev že prenajedla. 🙂 Verjemite pripravila sem jih že na tisoč in en način. 🙂 Spodnji recept ni nek presežek, vendar je pripravljena jed okusna in še veliko časa ne porabimo za pripravo. Nihče si sedaj, ko prihajajo prvi pomladanski dnevi, ne želi preživeti tistih par uric, ki jih imamo po službi za štedilnikom. Predlagam pripravo spodnje jedi.

Hitre paprike

Hitre paprike

 

Sestavine:

  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 100 g pustega mletega mesa
  • 1 paradižnik
  • nariban sir ali rezine sira
  • sol, poper

 

Čebulo ter česen narežemo na drobno. Na ponev dodamo par kapljic kvalitetnega olivnega olja, na katerem popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo na koščke narezan paradižnik. Po parih minutah, ko se čebula ter paradižnik lepo povežeta dodamo mleto meso. Pražimo dobrih petnajst minut, na koncu dodamo česen ter začimbe. Pekač obložimo s peki papirjem, ko boste papriko razpolovili pazite, da je ne odrežete preveč in bo nadev ob straneh padal ven. Paprike nadevamo ter čez posipamo nariban sir ali sir v rezinah, pač sir ki ga imate v hladilniku in mu bo kmalu potekel rok, o ja vsi ga imamo. 🙂

Pekač damo v pečico segreto na 200 stopinj in pečemo dobrih 20 minut.

Zraven sem si privoščila žlico kisle smtane za svežino ter svežo špinačo, ki jo res obožujem in v našem najboljšem sosedu Merkatorju je vedno na razpolago, še pakirana je v praktični vreči. In voila večerja je na mizi, zdravavter hitro pripravljena, tako da imamo dovolj časa za naše popoldanske hobije.

Hitre paprike

Hitre paprike

Hitre paprike

Hitre paprike

Sladke Petke, Klavdija

sladke-petke.si