Jabolčni drobljenec

Sadni drobljenec je hitrejša verzija pite, saj gre za sadje, ki ga zgolj prekrijemo z maslenimi drobtinami. In kdo lahko reče ne maslenim drobtinam.❤️ Uporabimo nam ljubo sadje, meni najboljša so jabolka, jagodičevje in drugo koščičasto sadje. Priprava je preprosta in hitra, primerna za vse, ki peke sladic ne marajo oziroma niso vešči.

Sestavine za 4 skodelice:

  • 2 jabolka
  • 1 žlica sladkorja
  • cimet
  • 60g masla
  • 60g moke
  • 60g sladkorja
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • po želji: pest oreščkov

Pečico segrejemo na 180°C. Na pekač položimo 4 manjše ognjevarne posodice.

Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Dodamo jim žlico sladkorja in cimet. V kolikor so vaša jabolka kisla, dodamo malo več sladkorja. Maslo stopimo na štedilniku ali v mikrovalovni pečici. V posodici zmešamo moko, sladkor in ovsene kosmiče. Po želji dodamo nasekljane oreščke, kot so mandlji, orehi ali lešniki. Suhim sestavinam dodamo stopljeno maslo.

V skodelice naložimo jabolka in jih prekrijemo z drobljencem. Položimo v segreto pečico in pečemo 30 minut.

Postrežemo tople in za piko na i dodamo stepeno sladko smetano ali vanilijev sladoled. Bajno. ❤️

sladke-petke.si