Jagodne rezine z maskarpone kremo

Recept za pomladne jagodne rezine, ki so sestavljene iz okusnega in puhastega biskvita, maskarpone kremo z belo čokolado in prelivom iz svežih jagod. Priporočam, da rezine pripravite dan pred postrežbo, saj se bosta na ta način krema in preliv dobro ohladila in strdila.

Na mojem blogu najdete tudi RECEPT za skutne rezine iz jagod.

Sestavine:

  • 100g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • 110g sladkorja
  • 75g masla, stopljenega ter ohlajenega

Pečico segrejemo na 180°C. Maslo stopimo in počakamo, da se ohladi. Moko s pecilnim praškom presejemo.

Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo deset minut, da se masa podvoji. Potem z lopatico primešamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo zelo rahlo, da krema ne izgubi zračnosti. Na koncu masi dodamo ohlajeno stopljeno maslo.

Maso prelijemo v namaščen pravokotni pekač. Sama sem uporabila pekač velikosti 24x35cm (priporočam z odstranljivim obodom). Pečemo 10 do 15 minut. Ko bo biskvit pečen ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

Sestavine za kremo:

  • 1kg maskarpone sira
  • 150g bele čokolade
  • 3 lističe želatine
  • 200ml sladke smetane

Priprava kreme:

Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. V kolikor uporabljamo mikrovalovko bodimo pozorni, da čokolado topimo v intervalih. Počakamo, da se čokolada ohladi.

Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut. Po desetih minutah ožete stopimo v mikrovalovni pečici. Sladko smetano stepemo in že se lahko lotimo mešanja kreme.

V maskarpone z električnim mešalnikom primešamo stopljeno belo čokolado in želatino. Sladkorja v prahu kremi nisem dodala, saj mi je bela čokolada dovolj sladka. Želela sem, da je moja krema osvežilna in ne presladka in pretežka. V kremo z lopatico vmešamo stepeno sladko smetano.

Pripravljeno kremo prelijemo preko biskvita in rezine shranimo v hladilnik za dve uri. V tem času se krema popolnoma strdi.  V kremo sem dodala tri lističe želatine, saj me je skrbelo, da bo krema premehka, če bo pripravljen brez nje.

Biskvita prav tako nisem vlažila z mlekom, saj je dovolj sočen.

Sestavine za preliv:

  • 400g svežih jagod
  • 3 lističe želatine
  • 1-2 žlici ruma (opcijsko)
  • 1 vanilijev sladkor z bourbonsko vanilijo ali žlička vanilijeve esence

Priprava preliva:

Lističe želatine za deset minut namočimo v mrzlo vodo. Jagode očistimo, jih odstranimo zelene dele in jih narežemo na manjše koščke. Narezane jagode stresemo v kozico, dodamo sladkor in po želji malce ruma (za boljši okus😂). Kuhamo pet minut, da se sladkor stopi in jagode nekoliko razpustijo.

Kozico odstavimo in dodamo ožete lističe želatine. Premešamo, da se želatina raztopi. Po kremi razporedimo preliv in rezine ponovno postavimo v hladilnik za par ur ali bolje čez noč.

V kolikor želimo gladek preliv, jagode zmiksamo s paličnim mešalnikom. Meni so bolj všeč koščki.

Ohlajene rezine vzamemo iz hladilnika, odstranimo obod pekača in jih narežemo na poljubne rezine. Pred postrežbo jih okrasimo s svežo jagodo in nasekljanimi oreščki pistacije.

sladke-petke.si