Jagodni mousse v kozarčku

Jutri praznujemo Valentinovo, praznik zaljubljencev. Zakaj bi dragi/dragemu kupovali drage in neokusne bomboniere, če ga lahko razvajamo z doma pripravljeno sladico. Sladica, ki jo pripravite v petnajstih minutah, ostalo naredi hladilnik. Vam ostane dovolj čas za razvajanje in gledanje osladnih, romantičnih filmov. 😍

Sestavine: 

  • 150g svežih jagod
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 60g kremnega sira (maskarponeja)
  • 200ml sladke smetane
  • žlička vanilijeve esence
  • po želji: žlička ruma, kokosovega likerja

Sveže jagode operemo, obrišemo in odstranimo zelene dele. Jagode razpolovimo. V multipraktiku zmeljemo jagode in 2 žlici sladkorja v prahu. Zmeljemo do gladkega.  Dodamo kremni sir, ekstrakt vanilije in liker (po želji). Zmešamo na hitro, le toliko da se maskarpone spoji z jagodnim pirejem.
Z električnim mešalnikom zmešamo sladko smetano in preostanek sladkorja do čvrstega. Smetani dodamo mešanico jagodnega pireja. Zmešamo na nizki hitrosti.  Pozorni bodite, da ne pretiravate z mešanjem. Le toliko, da se smetana in jagodna krema premešata. Ne skrbite, saj se bo mešanica dodatno utrdila v hladilniku. 

Mousse prelijemo v kozarčke, jih pokrijemo s prozorno folijo in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri. Pred postrežbo okrasimo z narezanimi svežimi jagodami, koščki bele čokolade in mandljevimi lističi.

Lepo praznujte. 🥂 

sladke-petke.si