Jagodno pecivo s kislo smetano

Zraven osnovnega asortimana potrebujemo le še kislo smetano in jagode. Hitro in enostavno, za vsakogar. 😘

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 150g sladkorja
  • 100ml rastlinskega olja
  • lonček kisle smetane
  • 250g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 8-10 svežih jagod
  • pest mandljevih lističev

 

Pekač premera 23cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Z električnim mešalnikom zmešamo jajci in sladkor. Mešamo pet minut, da zmes naraste. Jajčni zmesi dodamo olje in kislo smetano.

Suhe sestavine zmešamo (moko, pecilni prašek in sol) in jih postopoma dodajamo mokrim sestavinam. Mešamo le toliko, da se moka spoji z jajčno zmesjo. Prelijemo v namaščen pekač  in dodamo na vrh narezane jagode. S prstom jih potisnemo v testo. Po vrhu posipamo pest mandljevih lističev. Pečemo 30 minut.

Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v sladkorju in po želji prelijemo z jagodni džemom.

sladke-petke.si