Kapeleti s piščancem in sirom v kremni porovi omaki

Kljub temu da obožujem kuhanje, pride kakšen dan, ko po napornem delovnem dnevu, v kuhinji ne želim preživeti celega popoldneva. A hkrati želim, da je moje pozno kosilo oz. večerja, okusno in sveže.

Takrat najraje posežem po svežih testeninah, ki jih postrežemo z veliko skledo zelene solate. Tokrat sem poskusila Mlinotest sveže testenine, Kapelete s piščancem in sirom.

Pri polnjenih testeninah moramo paziti pri izbiri omake, saj ne sme prevladati nad okusom polnila. Iz tega razloga sem izbrala kremno omako iz pora, ki po praženju razvije blag in sladkast okus.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Mlinotest.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za omako:

  • okvirno 350g pora
  • 200ml smetane za kuhanje
  • 125-150ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 stroka česna
  • začimbe: sol, poper, muškatni orešček 
  • paket svežih testenin Kapeleti s piščancem in sirom
  • 50g orehov

Priprava: 

Por očistimo in ga narežemo. V ponev dodamo olivno olje in na njem por pražimo deset minut, da se zmehča in dobi sladkast okus. Dodamo strta stroka česna in pražimo minuto, da česen zadiši. Prilijemo smetano za kuhanje in jušno osnovo ter začinimo s soljo in poprom ter po želji dodamo muškatni orešček. Kuhamo par minut, da se omaka nekoliko pokuha in zgosti.

Sveže testenine skuhamo po navodilih iz embalaže. Na štedilnik pristavimo kozico s soljeno vodo. Ko voda zavre, vanjo stresemo sveže testenine in jih kuhamo 8-10 minut.

Testenine s penovko poberemo iz vode in jih primešamo omaki. V kolikor bo omaka preveč gosta, ji dodamo vodo v kateri so se kuhale testenine.

Po potrebi dodatno začinimo. Pred postrežbo po vrhu posujemo nasekljane orehe, za dodatno hrustljavost.

sladke-petke.si