Kocke iz akacije in rikote

Vedno nestrpno čakam cvetočo akacijo, saj vem da bo mama ocvrla pol drevesa. 🙂 Nikoli mi ni padlo na misel, da lahko akacijo uporabimo tudi v kakšnem drugem pecivu. Lani sem jo uporabila pri pripravi nemške palačinke, letos v pecivu iz rikote. Priporočam pripravo. 🙂 No, v kolikor niste ljubitelji akacije, jo seveda lahko tudi izpustite.

Sestavine:

  • 125g masla sobne temperature
  • 150g sladkorja
  • lupinica ene limone
  • 250g rikote
  • 3 jajca
  • 150g moke
  • polovico žličke pecilnega praška

 

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Namastimo in obložimo pekač premera 25×25cm.

Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor in lupinico ene limone. Mešamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes. Dodamo rikoto in premešamo le toliko, da se maslena krema spoji z njo.

Dodamo jajca, enega za drugim. Na koncu z lopatico primešamo presejano moko s pecilnim praškom in osmukane cvetove akacije.

Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo 40 do 45 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo deset minut preden pecivo odstranimo iz pekača. Pred postrežbo posujemo s sladkorjem v prahu.

sladke-petke.si