Koktajl s kozicami

Recept za sladico objavljen, sedaj sledi predjed. Receptov za valentinov meni ne bom objavljala kot si sledijo, ampak kakor jaz želim. Te dni ne sledim rada zapovedim.

Koktajl je osvežilen, poln različnih okusov in na pogled privlačen. 🙂

Sestavine za dva koktajla:

  • 14  kuhanih kozic z repki
  • 1/2 avokada
  • 1 žlica kremnega sira
  • 1 žloca majoneze
  • sol, poper, mlet čili
  • 1x limeta
  • malce večji list zelene solate

 

Najprej pripravimo mousse iz avokada. Polovico avokada, žlico kremnega sira (uporabila maskarpone), ščepec soli, poper, mlet čili in sok ene limete damo v multipraktik oz. blender in dobro zmiksamo, da dobimo kremo. Poskusite in po potrebi dodatno začinite. Da bo naš mousse imel gladko strukturo ga je potrebno spustiti skozi cedilo. Do sestavljanja koktajlov ga pokritega s plastično folijo, shranimo v hladilnik.

Osem kozic očistimo, odstranimo repke in jih narežemo na kolobarje. Primešamo jim žlico majoneze ter malce mletega čilija. Do uporabite hranimo v hladilniku.

Predlagam, da pred postrežbo koktajle pripravite in jih za dobre pol ure postavite v hladilnik, da bodo resnično osvežilni.

Svoje koktajle sem servirala v kozarcih za martini.

Zeleno solato sesekljajte, narezana mora biti na zelo male koščke. Preden jo prestavite v kozarce jo posolite in brizgnite gor malce soka limete.

Na sredino solatnih listov položite avokadov mousse, okrog moussa naložite kozice z majonezo. Da so moji koktajli izgledali glamurozno, mi je na pomoč priskočila pinceta Ostrega roba, pinceto si lahko ogledate tukaj, za dekoriranje pride zelo prav. 🙂

Za okrasitev koktajlov boste potrebovali 6 kozic z repki, za vsak kozarec tri, katere pred serviranjem na hitro popečite na žar ponvi.

V kolikor boste pripravljali koktajl za več ljudi sestavine ustrezno povečajte.

Dober tek dragi zaljubljenci. 🙂

Klavdija

sladke-petke.si