Kolač iz arašidovega masla

Arašidovo (peanut butter) maslo poznamo iz ameriških filmov, kjer ga za postrežejo na kruhu z marmelado. Tega še nisem poskusila, niti me ne mika. 🙂

Sicer arašidovega masla v kuhinji skoraj ne uporabljam, čeprav se vedno znajde v moji shrambi.

Zato sem poiskala način, v katerem ga bom lahko uporabila in obdržala njegov dober okus. Sladice so kot nalašč za to. 🙂

Že med pripravo kolača sem bila prepričana, da bo dobro izpadlo. Ko sem dajala kolač v pečico je mož že veselo lizal lopatko in predel kot mala mucka. 🙂

Takoj, ko je bil kolač pečen sva se odpravila na kratek tek (2km). 🙂 Žal moja kolena še niso pripravljena. Nekaj kalorij sva pokurila, za kakšno drobtinico tega kolača. 🙂

Sva pa tek izkoristila za nabiranje rekvizitov za fotografiranje. 🙂

Med pokuševalci je bila tokrat moja nova družina ter sodelavke ob ponedeljkovi kavi. Vsi navdušeni, od prvega do zadnjega.

Sestavine:

185 g masla

280 g sladkorja

2 žlički vanilijeva ekstrakta

140 g arašidovega masla

3 jajca

340 g moke

1 žlička pecilnega praška

1/4 žličke sode bikarbone

160 ml mleka

Pečico segrejemo na 170 stopinj.

Uporabljala sem silikonski pekač za šarkelj, katerega sem namastila..

Maslo, sladkor, vanilijev ekstrakt ter arašidovo maslo stepemo skupaj.

Masa mora biti gladka in puhasta.

Nato dodamo jajca, vsako posebej.

Moko, pecilni prašek ter sodo bikarbono primešamo masleni kremi.

Na koncu dodamo še mleko.

Kolač pečemo dobro uro, jaz sem ga sicer pekla še deset minut dlje, saj po preiskusu z zobotrebcem ni bil pečen.

Pekač pustimo stati pet minut ter ga po petih minutah nežno zvrnemo iz pekača.

Počakamo, da se ohladi.

In že lahko pokličemo prijatelje ali sorodnike na kavico in okusen arašidov kolač.

sladke-petke.si