Korenčkova juhca

Mrzli meseci so najbolj ugodni za pripravo raznih juh, saj so naše shrambe polne ozimnice. V moji ozimnici se je znašel korenček. Nekaj sem ga dala v zamrzovalnik, iz svežega sem pripravila korenčkovo juho, ki je več kot odlična za hladne dni.

Ko sedaj razmišljam ugotavljam, da za super juho potrebujemo samo zelenjavo, začimbe, čebulo ter jušno osnovo. To je to. 🙂 A je lahko še bolj enostavno?

sp_juhca-in-cips-2-of-20

 

Sestavine:

  • korenček
  • čebula
  • jušna osnova
  • sol, poper, olivno olje, muškatni orešček
  • lovorov list
  • kisla smetana

 

Čebulo sesekljamo. V ponev dodamo olivno olje ali maslo ter dodamo sesekljano čebulo, katero na rahlo popražimo. Praženi čebuli dodamo na kolobarje narezan korenček ter zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Dodamo ščepec soli, popra ter lovorov list. Kuhamo približno 20 minut, da se korenček zmehča.

 

Juho odstavimo iz štedilnika ter pretlačimo s pomočjo mešalnika. Na koncu začinimo z muškatnim oreščkom ter dodatno obogatimo s kislo smetano.

 

sp_juhca-in-cips-3-of-20

sp_juhca-in-cips-4-of-20

sp_juhca-in-cips-5-of-20

sladke-petke.si