Kuharska knjiga kot darilo

DSCF3984Najmanj stokrat sem že omenila, da obožujem kuharske knjige in še stokrat bom. 🙂 Meni je knjiga izrazito lepo darilce, saj je uporabno in ga navadno ne postavimo v nek kot. Vedno, ko potrebujem kakšno idejo za nedeljsko kosilo, pogostitev prijateljev enostavno stopim do svoje omare s knjigami, ki mi vedno da navdih.

V zadnjem času sem največkrat uporabila knjigo Odprta kuhna, nazadnje sem jo podarila tudi najboljši prijateljici za rojstni dan in je bila naravnost navdušena. Le kako ne bi bila, saj v njej najdemo recepte vrhunskih kuharjev.

Za božična darila priporočam naslednje knjige:

  • Ana kuha, Anina kuhinja ter njena nova knjiga Sladka Anina kuhinja (te še nimam, ampak mislim, da mi jo bo Božiček prinesel)
  • Jamie Oliver Comfort food. Knjiga je zelo uporabna, saj kot poznate Jamija on ne komplicira pri ustvarjanju jedi. Ne pa ga imitirat pri neredu v kuhinji. 🙂
  • Preprosto slovensko by Luka Novak ter Valentina Smej Novak. Je dobro darilo za vsako mlado gospodinjo.
  • Odprta Kuhna pa za vse tiste, ki radi poskusijo nove jedi. Predvsem jabolčno pito iz Zvezde.

Ob tej priložnosti v primeru, da živite v Ljubljani oziroma jo boste obiskali v času praznikov priporočam, da obiščete trgovino ter knjigarno na Slovenski ulici – KulKul http://www.kulkul.si. Ob obisku te prisrčne knjigarne dobite občutek kot, da ste vstopili v knjigarno, ki jih lahko občudujemo na filmskih platnih. Vedno, ko gre mimo kukam čez steklo, v primeru da imam čas vstopim. Nazadnje sem tam nabavila tudi marmelado in vino in nimam komentarja. Kar je redko pri meni. 🙂

Lepe praznike

Sladke Petke

sladke-petke.si