Leplive reberce

V objavi Mamine reberce sem z vami delila pripravo klasičnih reberc, po receptu moje mame. Jaz reberce pripravljam neklasično, na azijsko lepljiv način. Bile so okusne, no saj dovolj velik dokaz je, da sva skoraj cel kilogram pojedla le midva. Ko se gre za hrano, sva resna jedca. 🙂 Aja, ne smem pozabiti na Bibo, ki jih je prav tako z veseljem snedla (Biba je domača žival mojega moža, stolet stara vaška mačka). 🙂

Sestavine:

  • 1kg svinjskih reber s kožo
  • 120ml hiosin omake
  • 100ml ostrigine omake
  • 80g rjavega sladkorja
  • 250ml vode
  • 1x svež rdeč čili
  • 4 stroki česna

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Na štedilnik pristavimo ponev, v katero vlijemo vodo, hoisin, ostrigino omako, sladkor, na kolobarje narezan svež čili in česen. Vse skupaj na zmerni temperaturi kuhamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma raztopi.

Rebra lahko že v začetku peke narežete, lahko pa tole opravilo prestavite in opravite po prvi rundi peke. Če ne bodo v kosu se bo omaka nanje lažje prisesala. 🙂 Položimo jih v ponev in prelijemo z omako. Pokrijemo z alufolijo ter pečemo 1 uro in 15 minut. Po poteku časa odstranimo alufolijo in pečemo še dodatnih 15 minut. Na koncu povečamo tempreraturo na 200 stopinj in pečemo dobrih 10 minut.

Ko so pečena počakamo, da se ohladijo. Pred serviranjem jih potrosimo s sezamovimi semeni. In že letijo na mizo zraven sveže zelene solate s čilijem, kumarcami, olivnim oljem in kisom z okusom manga.

Vse sestavine se da dobiti pri nas, v bolje založenih trgovinah ali specializiranih (azijskih) trgovinah, ki se nahajajo v vseh večjih mestih. Priznam, da tale reberca ne nadomestijo maminih, ampak paše sprememba. 🙂

Lep sticky pozdrav, KK

sladke-petke.si