Lešnikovi piškoti z ribezovo marmelado

Letos zadnji recept za piškote.

Še dober teden in končan bo maraton večine gospodinj v peki piškotov. Škatle s piškoti bodo ostale polne, ker smo vsi po vrsti pretiravali in vsak izmed nas se bo teh škatel nekaj časa izogibal, ker bo imel piškotov preko glave. 🙂

Piškotov, podobnih linškim sem se lotila prvič in na začetku sem bila kar nejevoljna, ker ni šlo vse po planih. 🙂

Na koncu, ko so bili pečeni in namazani z marmelado pa sem ugotovila, da sem se kar dobro odrezala.

Sestavine:

  • 4oog moke
  • 250g masla
  • 100g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjake
  • 60g zmletih lešnikov
  • 1 vanilijev sladkor
  • ščepec cimeta
  • limonina lupina ene limone
  • ribezova marmelada
  • za posip: sladkor v prahu

 

Iz moke, masla, sladkorja, lešnikov, cimeta, limonine lupinice ter rumenjakov zgnetemo gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in damo za par ur v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo na debelino približno 3 cm in iz njega izrežemo kroge.

V polovici izrezanih krogov izrežemo v sredini še manjši krog. Piškote polagamo na pekač obložen s peki papirjem ter jih pečemo na 180 stopinjah 10 minut.

Piškote ohladimo. Cele kroge namažemo z ribezovo marmelado ter jih pokrijemo s polovicami, katerim smo izrezali sredino.

Piškote potrosimo s sladkorjem v prahu.

Za prvič so uspeli, domača ribezova marmelada je dala še piko na i. 🙂

sladke-petke.si