Lešnikovi piškoti z ribezovo marmelado

Letos zadnji recept za piškote.

Še dober teden in končan bo maraton večine gospodinj v peki piškotov. Škatle s piškoti bodo ostale polne, ker smo vsi po vrsti pretiravali in vsak izmed nas se bo teh škatel nekaj časa izogibal, ker bo imel piškotov preko glave. 🙂

Piškotov, podobnih linškim sem se lotila prvič in na začetku sem bila kar nejevoljna, ker ni šlo vse po planih. 🙂

Na koncu, ko so bili pečeni in namazani z marmelado pa sem ugotovila, da sem se kar dobro odrezala.

Sestavine:

4oog moke

250g masla

100g sladkorja v prahu

3 rumenjake

60g zmletih lešnikov

1 vanilijev sladkor

ščepec cimeta

limonina lupina ene limone

ribezova marmelada

za posip: sladkor v prahu

Iz moke, masla, sladkorja, lešnikov, cimeta, limonine lupinice ter rumenjakov zgnetemo gladko testo.

Testo zavijemo v prozorno folijo in damo za par ur v hladilnik.

Ohlajeno testo razvaljamo na debelino približno 3 cm in iz njega izrežemo kroge.

V polovici izrezanih krogov izrežemo v sredini še manjši krog.

Piškote polagamo na pekač obložen s peki papirjem ter jih pečemo na 180 stopinjah 10 minut.

Piškote ohladimo.

Cele kroge namažemo z ribezovo marmelado ter jih pokrijemo s polovicami, katerim smo izrezali sredino.

Piškote potrosimo s sladkorjem v prahu.

Za prvič so uspeli, domača ribezova marmelada je dala še piko na i. 🙂

sladke-petke.si