Lino čokoladna torta

Mesec december je najbolj naporen kar se tiče hrane, saj kamorkoli gremo je vse povezano s hrano. 🙂 Zdi se ti, da imajo ljudje raje sveže sladice, ampak hkrati so razočarani, če na mizi ni nič čokoladnega.

Lino čokoladna torta je popolna torta za čokoholike.  Tri plasti samo čokoladnega okusa:

Prva plast nutella browniji

Druga plast: linolada

Tretja plast: čokoladni mousse

Najprej naredimo čokoladne brownije.

Sestavine:

4 velika jajca

270 g nutelle

ščepec morske soli ali solnega cveta

Jajca stepemo, da se podvojijo. Med stepanjem dodamo v jajca še ščepec soli.

V vmesnem času v skodelico damo 270 g nutelle ter jo stopimo v mikrovalni pečici.

V kolikor nimate mikrovalovne pečice nutello stopite nad vodno kopeljo. Nutella mora biti tekoča, potem jo vmešamo v jajčno zmes.

Pekač za torte premera 24cm namastimo ter prekrijemo s peki papirjem.

V pekač vlijemo pripravljeno maso ter pečemo na 180 stopinjah 15-17 minut.

Brownije na rešetki ohladimo.

Ko so browniji ohlajeni jih položimo na tortni podstavek ter obdamo z tortnim obročem, katerega smo obdali z acetatno folijo.

Po brownijih enakomerno razporedimo cel kozarček LINOLADE DUO. Jaz sem kozarček postavila pred tem na toplo, da se je linolada malce stopila, da bo mazanje preko brownijev lažje. Lahko dodate tudi par žlic sladke smetane, da se Linolada malce utekočini in zmehča.

Totro damo za kakšno uro do dve v hladilnik.

Naslednja in končna plast je čokoladni mousse.

Sestavine:

200 g temne čokolade

200 ml sladke smetane

4 jajca

2 žliči sladkorja

1x želatina fix

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo.

Ko je stopljena jo damo na stran in počakamo, da se ohladi.

Sladko smetano stepemo, ampak ne do čvrstega.

Jajca ločimo na beljake ter rumenjake.

Rumenjake ter sladkor primešamo sladki smetani.

Jajčni masi primešamo paket mlete želatine fix.

Stopljeno in ohlajeno čokolado primešamo jajčni zmesi.

Iz beljakov stepemo sneg.

Čokoladno zmes vlijemo v beljake in zelo narahlo s pomočjo lopatice zmešamo.

Torto vzamemo iz hladilnika ter čokoladni mousse polijemo preko linolade.

Zgornji del lepo poravnano ter damo ponovno v hladilnik za par ur ali čez noč.

Torta pred serviranjem potrebuje počitek. 🙂 Najbolje čez noč, da se vse skupaj res prepoji in strdi. 🙂

Robove torte okrasimo s čokoladnimi kroglicami (Ferrero rocher ter Ferrero Giotto) ter sredimo potrosimo z zdrobljenimi lešniki. Priporočam, da kroglic ne polagate preveč na rob torte, da ne pride do nesreče. 🙂 Mogoče enkrat pokažem kaj se lahko zgodi.

Lep sladek pozdrav, Klavdija

sladke-petke.si