Loacker Biscottiji

Vse več je ljudi, ki piškotov zaradi zakomplicirane priprave ali časovne stiske, katero doživljamo vsi, ne pečejo doma, ampak se raje odpravijo do najbližje prodajalne in jih kupijo. Zakaj bi pekli doma, če jih lahko enostavno kupimo?

Sama ne glede na to, da imam čez teden zaradi službe vedno kaos, si poskušam najti čas, da čim več stvari pripravim doma. Vedno me vodi misel, če je uspelo mojima staršema narediti vse, torej hoditi v službo, obdelovati polje, vrt, skrbeti za živali ter za otroke, lahko uspe tudi meni.

Veliko stvari postorimo, če se le malce ograniziramo. In seveda, če nam naši moški malce pomagajo. 🙂

Sestavine:

  • 250 g masla sobne temperature
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 600 g moke
  • 150 g temne čokolade
  • 80 g mandljev in lešnikov (ali 75 g madljev in 75 g lešnikov)
  • 70 g napolitank

 

Loacker_Biscotti_1_-12

 

V večji posodi stepemo sladkor ter maslo.

V drugi posodi razžvrkljamo jajca ter jih primešamo sladkorni mešanici. Dodamo ščepec soli.

Počasi in postopoma masi primešamo moko. Tole je kar zahtevno delo in tudi izredno dobra telovadba. Moram priznati, da sem se proti koncu vmešavanja kar namučila, sa je bila maso stalno bolj kompaktna.

Naslednji korak je, da čokolado, oreščke ter napolitanke vse na grobo narežemo. Če ne boste uporabljali napolitank potem uporabite samo skupno 150 g oreščkov.

Loacker_Biscotti_1_-14

Loacker_Biscotti_1_-16

Loacker_biscotti_drugi del-4

 

Mešanico oreščkov ter napolitank primešamo masi. Naj vas ne zagrabi panika, da je preveč dodatkov, ker končni izdelek je več kot odlično. 🙂 Sama sem si tukaj pomagala z rokami.

Loacker_biscotti_drugi del-5

Loacker_biscotti_drugi del-6

Loacker_biscotti_drugi del-7

 

Maso razdelimo na dva dela, iz katerih oblikujemo podolgovati štruci ter vsako posebej zavijemo v prozorno folijo ter damo v hladilnik za najmanj 30 minut.

Loacker_biscotti_drugi del-8

Loacker_biscotti_drugi del-9

 

Po preteku časa maso vzamemo iz hladilnika, odstranimo prozorno folijo ter lepo oblikovano štruco položimo na pekač prekrit s peki papirjem. Bodite pozorni, da bo med maso dovolj prostora, saj se bo med peko malce razširila.

Vaša pečica mora biti segreta na 180 stopinj celzija.

Piškote pečemo dobrih 40 minut oziroma tako dolgo, da postanejo rjavi.

Piškote vzamemo iz pečice ter jih pustimo 5 do 10 minut, da se ohladijo. Potem jih razrežemo na rezine ter vrnemo v pečico za 8 minut.

Loacker_Biscotti_1_-4

 

Kaj mi je všeč pri teh piškotih? Da so res hrustljavi, da jih lahko več dni hranimo v posodi za piškote in ne postanejo mehki niti ne izgubijo okusa. Več kot odličen priboljšek zraven vaše prve jutranje kave.

Loacker_Biscotti_1_-5

Loacker_Biscotti_1_-9

Loacker_Biscotti_1_-10

Loacker_Biscotti_1_-11

sladke-petke.si