Loacker tiramisu kozarček

Tiramisu, najbolj znana italijanska sladica. Receptov za tiramisu je na tisoče in v zadnjem času opažam, da se ne držimo več klasičnega recepta in v to tradicionalno sladico želimo vnesti nove okusne sestavine in hkrati ne izgubiti okusa osnovnih sestavin kot so piškoti, kava in maskarpone. Tudi sama sem poskušala iti malce iz okvirjev, v tokratnem sladkem ustvarjanju. Trenutno imam v glavi precej idej, saj sem dopust, ki sem ga imela med decembrskimi prazniki izkoristila za lenarjenje in počitek, kar je spodbudilo mojo kreativnost.

Kot sem napisala, želela sem ohraniti nekatere osnovne sestavine, hkrati pa dodati nek moj pridih, Loacker pridih.

No pa stopimo iz vrste in pripravimo netradicionalen tiramisu. 🙂

Sestavine (za 4 malce večje kozarčke):

  • napolitanke Loacker  (uporabila Cacao&Milk)
  • 1-2 banani
  • kuhana kava
  • kavni liker
  • 200 g sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 500 g mascarpone
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • kakav v prahu

 

Najprej se lotimo priprave čokoladnega moussa, s katerim bomo prelili v kavo namočene napolitanke.  Ja, prav ste prebrali. Ne bom uporabila klasičnih piškotov.

Na štedilnik pristavimo kozico s sladko smetano, katero samo malce segrejemo. Nikakor vam ne sme sladka smetana zavreti. Ko bo sladka smetana malce segreta kozico odstavimo ter vanjo nalomimo čokolado. Jaz zadnje čase za vse čokoladne sladice uporabljam temno čokolado (najmanj 70%). Vi seveda lahko uporabite mlečno, saj je bolj sladka. Medtem, ko je temna čokolada bolj okusna. Moje mnenje. 🙂

Mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi. Mousse ne bo popoln v kolikor bodo v njem manjše grudice. Vanj lahko dodate še kapljico kavnega likerja ali ruma.

15966875_10209371646261648_1078132007_o

15942914_10209371646741660_774766867_o

 

Naslednji korak je, da skuhamo kavo, v katero bomo namočili napolitanke.  Po dolgem času sem spet uporabila kafetijero, v kateri je zame poseben dogodek kuhati kavo, saj ti vonjave dajo vedeti kdaj bo skozi mini špranjico pricurljala kava.

15943380_10209371646221647_1425302608_o

15935169_10209371646501654_876781264_o

 

Kava je pripravljena, prav tako mousse. Banano narežemo na kolobarje in že se lahko lotimo sestavljanja Loacker tiramisuja.

Napolitanke Loacker Cacao & Milk narežemo na poljubne kose ter jih namočimo v kuhano kavo in jih položimo na dno kozarčkov, v katerih pripravljamo tiramisu.

Na napolitanke položimo dvojno plast banan ter prelijemo s čokoladnim moussom.

Nujno je, da damo tiramisu preden ga prelijemo še z maskarponejem v hladilnik za kakšno uro, toliko da se mousse strdi.

Čili_Loaker-10

Čili_Loaker-11

Čili_Loaker-12

Čili_Loaker-13

 

Na koncu je potrebno samo, da maskarpone zmešamo s sladkorjem v prahu ter ga dodamo v kozarčke. Loacker tiramisu končamo s tem, da ga posipamo s kakavom v prahu. Kot prikazuje zadnja slika, tiramisu ni preživel niti konca fotografiranja. Očitno je bil res okusen. 🙂

Čili_Loaker-22

Čili_Loaker-24

Čili_Loaker-25

Čili_Loaker-26

Čili_Loaker-27

Čili_Loaker-28

sladke-petke.si