Malinin cheesecake z belo čokolado

Vedno, ko me kdo vpraša kaj najraje pripravim za sladico, bom odgovorila cheesecake. Priznam, da mi v mrzlih mesecih nekako bolj pašejo cheesecaki ki so pečeni, ampak vseeno ohranijo svežino, ki jo od cheesecaka pričakujemo. Točno takšen je pečen cheesecake s kremo iz maskarpone sira, kisle smetane in bele čokolade, ki ga obogatimo s prelivom iz malin. Ker potrebuje čas, da se ohladi, je primeren za druženja, saj ga lahko pripravimo dan vnaprej in do prihoda gostov počaka v hladilniku…

Na blogu prav tako najdete PEČENE CHEESECAKE REZINE S CITRUSI (KLIK). Definitivno primeren za ta čas.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za malinin preliv:

  • 150g zamrznjenih malin
  • 1-2 žlici sladkorja
  • dve žlici limoninega soka

Priprava preliva:

Vse sestavine stresemo v ponev in jo pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi segrejemo zmes in nato dušimo dobrih 5 minut, dokler maline ne začnejo razpadati. Če želimo gladek preliv, ga spustimo čez cedilo. Damo na stran, da se preliv ohladi.

Nikakor pri prelivu ne pretiravamo s sladkorjem, saj bo krema iz bele čokolade dovolj sladka, zato potrebujemo bolj kisel preliv.

Sestavine za piškotno podlago:

  • 200g piškotov
  • 80g masla

Priprava piškotne podlage:

Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi, piškote zdrobimo. Pekač premera 24×24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.

Sestavine za nadev:

  • 150g bele čokolade
  • 500g maskarpone sira
  • 25g sladkorja v prahu
  • vanilijev ekstrakt
  • 2 jajci
  • 180g kisle smetane

Priprava nadeva:

Belo čokolado nad vodno kopeljo stopimo. Maskarpone in sladkor damo v skledo ter zmešamo. V kremno maso dodajamo jajca, eno po eno. Primešamo belo čokolado in kislo smetano.

Pečico segrejemo na 160°C. Iz hladilnika vzamemo pekač in zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo razporedimo in pogladimo. Z žlico naključno razporedimo po kremi maline. Spiralni vzorec naredimo s pomočjo lesene palčke oz. zobotrebca.

Pekač položimo v segreto pečico in pečemo dobro uro. Ko je pečen, pečico ugasnemo in rezine pustimo v pečici pri priprtih vratih dobrih 15 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladijo in jih čez noč postavimo v hladilnik.

sladke-petke.si