Mango cheesecake panna cotta

Do manga sem dolgo časa gojila zamero. Dokler nisem ugotovila, da je v resnici top v sladicah in drugih jedeh. Tokrat dela družbo sočnim in osvežilnim cheesecake rezinam.

Sestavine za piškotno podlago:

  • 150g piškotov
  • 75g masla
  • 1 žlica mletega kokosa
  • 1x vanilijev sladkor

Najprej se lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Piškote zdrobimo ali  s pomočjo multipraktika ali jih damo v vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo, žlico mletega kokosa in vanilijev sladkor. Pekač premera 25×25cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom). Dno pekača obložimo s piškoti in shranimo v hladilnik za najmanj pol ure.

Sestavine za kremo:

  • 1x pločevinka kokosovega mleka
  • 0,5l sladke smetane
  • paket želatine
  • za preliv: 2x mango in 3 lističe želatine

Kokosovo mleko in sladko smetano vlijemo v kozico in segrejemo na zmerni temperaturi. Želatino pripravimo v skladu z navodili. Lističe namočimo za deset mniut v mrzlo vodo. Po desetih minutah jih ožamemo in primešamo mlečni zmesi. Panna cotto prelijemo v posodo in jo shranimo v hladilnik. Ne prelijemo je še takoj preko piškotnega dna, saj je v tej fazi še zelo tekoča in želatina še ni začela delovati. Po dobrih 45 minutah preverimo panna cotto, v kolikor se je struktura začela spreminjati in je želatina začela delovati (ni več pretirano tekoča), jo prelijemo preko piškotnega dna. Rezine shranimo nazaj v hladilnik za najmanj pet ur. V tem času se bo panna cotta popolnoma strdila.

Za pripravo preliva mangovega pireja potrebujemo dva zrela manga, sladkor v prahu in želatino. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Iz manga odstranimo meso in ga v multipraktiku spasiramo. Mango damo v kozico, po potrebi dodamo žlico sladkorja v prahu in ga segrejemo. Lističe želatine ožamemo in jih vmešamo v mango. Pire spustimo preko cedila, da dobimo gladko strukturo.

Pire prelijemo preko panna cotte in shranimo ponovno v hladilnik, da se strdi. Panna cotto narežemo na rezine in postrežemo.

V kolikor boste delali mango panna cotta rezine v večjem pekaču, ustrezno prilagodite količine kreme, saj bodo drugače prenizke.

sladke-petke.si