Matcha rulada z malinami

Po dolgem času sem naredila sladico, katero bi lahko celo sama pojedla. 🙂 Kombinacija malin in zelenega čaja res zmaga.

Z matcho sem v preteklosti že pekla, recept za jagodno torto z matcho najdete TUKAJ. V prispevku tudi nasvet kje kupiti ta magičen zelen prah.

Sestavine za rolado:

  • 6 večjih jajc sobne temperature (moja so bila domača in manjša, zato sem uporabila sedem jajc)
  • 150g sladkorja
  • 120g moke
  • polovico čajne žličke pecilnega praška
  • 10g matche
  • ščepec soli

Pečico segrejemo na 190° Celzija. Pravokotni pekač premera 25x38cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

V posodi zmešamo suhe sestavine (moko, matcho, sol in pecilni prašek). Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo sneg. Rumenjake in preostanek sladkorja stepamo dobrih pet minut, da dobimo rumeno kremasto zmes. Jajčni zmesi postopoma primešamo sneg. Ne pretiravamo z mešanjem.

Na jajčno testo potresemo približno četrtino moke in rahlo zmešamo z lopatico. Ponavljamo, dokler ni vsa moka inkorporirana v testo in je mešanica gladka ter puhasta. Testo prelijemo v pekač. V segreti pečici pečemo petnajst minut.

Medtem, ko se rulada peče si pripravimo na delovni površini peki papir, ki ga izdatno potresemo s sladkorjem v prahu (da se nam vroča rulada ne prilepi). Pekač s pečeno rulado obrnemo na pripravljen peki papir. Papir na katerem se je pekla rulada pazljivo odstranimo. S peki papirjem si pomagamo, da rulado zvijemo (upam, da vam ni počila). Zvito pustimo, da se ohladi.

Sestavine za nadev:

  • malinina marmelada
  • 150g sladke smetane
  • sveže maline

Rulado namažemo z malinino marmelado, nato po njej razmažemo stepeno sladko smetano. Ob rob (tisti, s katerim bomo začeli z zvijanjem) naložimo sveže maline, eno ob drugo in rulado zvijemo. Položimo na krožnik in damo v hladilnik za pol ure. Priznam, da sem jo dala na hlajenje, ampak tudi da sem takoj odrezala dva kosa in si jih zbasala v usta. 😂

Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet: v kolikor doma nimate malinine marmelade lahko uporabite zamrznjene maline (150-200g), katere skupaj s sladkorjem v prahu segrejete na štedilniku, da se razpustijo in malce pokuha tekočina. S tem pirejem bo rulada še bolj sočna kot z marmelado.

sladke-petke.si