Mesna štruca s slanino

Pri pregledu bloga sem ugotovila, da se na njem nahajajo samo sladice. Ni res, da samo pečem, ampak tudi skuhati znam kaj okusnega in slastnega. Mislim, da priprave mesa ne obvladam še stoprocentno, peke stejkov se še nisem lotila, ampak za vse pride še čas. Življenje se je šele začelo. 🙂

Klasično mesno štruco sem želela malce izboljšati ter izpustiti sestavine kot so krekerji, drobtine. Po zadovoljnem obrazu mojega zvestega jedca je bila precej slastna. 🙂

Sestavine:

  • 1 kg mletega mesa
  • 1 jajce
  • sol, poper, origano, kumina, peteršilj, koromačeva semena
  • 1 srednje velika čebula
  • olivno olje
  • 2 žlički gorčiče
  • 100 g naribanega parmezana
  • 100 g mletih mandljev
  • 200 g slanine

 

Čebulo olupimo ter sesekljamo. Večjo ponev pristavimo na štedilnik ter dodamo olivno olje ter čebulo. Pražimo dobrih pet minut, da se čebula malce zmehča. Čebulo premestimo v večjo skledo ter počakamo, da se ohladi. Mlete mandlje, mleto mleso, gorčico stresemo v posodo k čebuli. Dodamo jajce ter začimbe, katere smo predhodno v možnarju zdrobili. S čistimi rokami vse skupaj dobro pregnetemo ter zmešamo. Na koncu dodamo še nariban parmezan ter na hitro premešamo.

Pekač, v katerem bomo pekli mesno štruco obložimo s slanino. Bodite nežne, da se vam slanina ne raztrga.

Mesna_štruca-1

Mesna_štruca-3

Mesna_štruca-4

 

V obleko iz slanine dodamo meso. Pomagamo si z rokami, saj je potrebno, da masa zapolni vse robove.

Mesna_štruca-5

Mesna_štruca-7

 

Mesno štruco pečemo dobrih 40 minut na 200 stopinjah. Pokukajte tu pa tam v pečico, saj vam bo že sama slanina, ki bo postajala iz minute v minuto bolj hrustljava pokazala kdaj je mesna štruca pečena.

 

Mesna_štruca-8

 

Ko pečeno mesno štruco vzamemo iz pečice jo takoj odstranimo iz vročega pekača.

Počakamo, da se ohladi in že planemo nanjo. 🙂 Pa dober tek. 🙂

Mesna_štruca-11

Mesna_štruca-13

Mesna_štruca-15

Mesna_štruca-16

Mesna_štruca-17

Mesna_štruca-19

 

sladke-petke.si