Mini malinine čokoladne tortice

Kot lahko vidite iz mojih vsebin in objavljenih receptov na blogu ne stremim pretirano k perfekciji. Vsaj pri kuhanju in peki ne. Domače jedi in sladice morajo izgledati domače. Ker so domače in ne iz pariških slaščičarn. 🙂

Ampak (v vsakem pogovoru prej ko slej naletimo na ampak :)) si znam vzeti par minut več in ustvariti kakšno tortico, ki izgleda PERFECT – ne samo na pogled, ampak tudi na okus. 🙂

Osnova mini tortic je enaka kot v prešnji objavi. V kolikor je še niste prebrali in ne veste o čem govorim hiter skok sem, kjer najdete recpet za osnovo naše tortice, biskvit.

Iz biskvita izrežemo kroge s pomočjo kovinskega modelčka. Iz mojega biskvita sem dobila 8 krogov, odvisno seveda s kakšnim kovinskim modelčkom boste izrezovali (kakšen bo premer).

Biskvitne kroge ovijemo z acetatno folijo. Folija nam bo v veliko pomoč pri sestavljanju tortic.

Sestavine za malinino plast:

  • zamrznjene maline
  • 2 lista želatine
  • 2 žlici sladkorja v prahu

 

Zamrznjene maline damo v ponev skupaj s sladkorjem v prahu. Na zmerni temperaturi kuhamo dobrih 10 minut. V kolikor želite gladko zmes maline spusite čez cedilo.

Lista želatine pripravimo na podlagi navodil, ki jih najdete na ovitku želatine. Lista namakamo deset minut v mrzli vodi, nato ožamemo ter vmešamo v malinino kremo.

Recept za naslednjo plast najdete tukaj.  Moj vestranski mousse, katerega lahko uporabimo v katerikoli sladici.

Na biskvitno dno dodamo malinin žele ter gor čokoladni mousse. Vrh tortic čim bolj poravnamo.

Zadnji korak, okraševanje – vrh mini tortic potrosimo s kakavom.

Dele čokoladnega moussa okrasimo s čokoladnimi ostružki. V tem zadnjem koraku boste potrebovali precej zbranosti, nasilje prepovedano. Ročna spretnost in mirna roka vam bo pri lepljenju na mousse prav prišla. Pinceta bi za to opravilo prišla prav, zaradi tega sem jo na Japonskem brunchu tudi nabavila.

Ponosna na te tortice, vsi ki so jih poskusili bili več kot zadovoljni.

Lep sladek pozdrav, KK

sladke-petke.si